Πολιτική

Νέα πρόκληση από τους Σκοπιανούς

Σε ακόμη μια πρόκληση προχωρά η ΠΓΔΜ βαφτίζοντας «Μακεδονική» την εξάμηνη προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα Σκόπια ανέλαβαν την προεδρία του Συμβουλίου των Υπουργών του ΣτΕ και στην πρώτη συνεδρίαση, την Τρίτη, ο Αντόνιο Μιλόσοσκι έκανε λόγο για «Μακεδονική» προεδρία. Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, αντέδρασε, τονίζοντας πως γίνεται κατάχρηση στους διεθνείς οργανισμούς από την πλευρά των Σκοπίων, που εμμένουν να προκαλούν, παρά τη διεθνώς αναγνωρισμένη προσωρινή ονομασία τους, ως ΠΓΔΜ.

«Η Ελλάδα έκανε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, σε στενή συνεννόηση και συντονισμό με την Γραμματεία του ΣτΕ. Έχουμε λάβει όλες τις διαβεβαιώσεις ότι όλα τα έγγραφα, όλες οι δράσεις του ΣτΕ θα φέρουν το επίσημο όνομα. Κάθε άλλη στάση, κάθε άλλη δράση αυτής της χώρας δεν συνάδει με τις ελπίδες της να γίνει κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Παράλληλα κάλεσε τα Σκόπια να προσέλθουν με εποικοδομητικό τρόπο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του θέματος του ονόματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: Η αντιπολίτευση ζητεί πλήρη διερεύνηση της τραγωδίας – «Οι ευθύνες δεν θα θαφτούν στις στάχτες»
Συλλυπητήρια για τους δύο νεκρούς και αιχμές κατά της κυβέρνησης από τα κόμματα - Στο επίκεντρο οι συνθήκες του δυστυχήματος, η ασφάλεια των πληρωμάτων και ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας
Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα 5
O Mητσοτάκης στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας μετά τη σύγκρουση των ελικοπτέρων στην Ψάθα: «Χάσαμε δύο μαχητές της πρώτης γραμμής»
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα πύρινα μέτωπα και το δυστύχημα με τα δύο εναέρια μέσα, ενώ εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Έλληνα συντονιστή και του Δανού χειριστή
Μητσοτάκης, Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας 47