Πολιτική

Νέα συνάντηση με Νταβούτογλου στις 5 Μαρτίου για το προσφυγικό

Νέα έκτακτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στις 5 Μαρτίου σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο προσφυγικό ζήτημα. Ο Τούρκος ηγέτης επρόκειτο να βρίσκεται από χθες Πέμπτη (18.02.2016) στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής αλλά εξαιτίας της τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα με τους 28 νεκρούς, ανέβαλε το ταξίδι του.

Μετά το τέλος της πρώτης μέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., όπου κυριαρχούν το προσφυγικό και το Brexit, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει μια έκτακτη συνάντηση με την Τουρκία για την προσφυγική κρίση στις αρχές Μαρτίου, με πιθανότερη ημερομηνία τις 5 του μήνα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά από το τέλος της πρώτης μέρας της Συνόδου, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι οι χώρες μέλη της ΕΕ υποστηρίζουν το σχέδιο δράσης ΕΕ-Τουρκίας. «Η σημαντικότερη ανακοίνωση για μένα είναι ότι δεν έχουμε μόνο επιβεβαιώσει το σχέδιο δράσης ΕΕ-Τουρκίας, αλλά έχουμε πει ότι είναι και η προτεραιότητά μας», είπε, σχετικά με τη συμφωνία για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, τη μείωση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη και την μάχη ενάντια της παράνομης μετανάστευσης.

Η Μέρκελ τόνισε πως και η Αυστρία υποστήριξε το σχέδιο, παρά την μονομερή απόφασή της ως χώρα να θέσει ένα ανώτατο όριο ανά ημέρα στον αριθμό των μεταναστών που θα επιτρέψει να εισέλθουν στο έδαφός της. «Στην Ευρώπη είμαστε πάντα εταίροι», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μέσα» στην ΚΟ της ΝΔ – Πώς άκουσαν οι γαλάζιοι βουλευτές την ομιλία Μητσοτάκη και τι ζήτησαν από πρωθυπουργό και υπουργούς
Οι βουλευτές καλούνται να «οργώσουν» τις εκλογικές τους περιφέρειες - Ανάγκη να προβάλλονται τα επιτεύγματα στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα
Συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη της ΚΟ του κόμματος