Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Νέο Ηράκλειο – Νίκος Μπάμπαλος: Ζητώ ισχυρή εντολή από τους δημότες

Νέο Ηράκλειο – Νίκος Μπάμπαλος: Ζητώ ισχυρή εντολή από τους δημότες

Το πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας, το οποίο αποτελεί και την προεκλογική πρόταση της παράταξης “Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη”, παρουσίασε ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού του.

Ισχυρή εντολή από τους συνδημότες” ζητά ο δήμαρχος Νέου Ηρακλείου

Ο Νίκος Μπάμπαλος ζήτησε “ισχυρή εντολή από τους συνδημότες” του για να του δώσουν, με αυτόν τον τρόπο, τη δύναμη να συνεχίσει, αυτός και η παράταξή του, να κάνουν την καθημερινότητά τους καλύτερη, με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα. “Για να συνεχίσουμε τα έργα που βελτιώνουν τη λειτουργικότητα της πόλης, να αυξήσουμε τις υπηρεσίες προς τους πολίτες, την στήριξη στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη” είπε χαρακτηριστικά.

Ο απολογισμός της πενταετίας

Ο Νίκος Μπάμπαλος, ξεκίνησε την ομιλία του, κάνοντας έναν απολογισμό της πενταετίας του στο δημαρχιακό θώκο.

“Από την ημέρα που αναλάβαμε σηκώσαμε μανίκια, ξεκινήσαμε τη δουλειά, ξεκινήσαμε την επαφή με τους συμπολίτες μας. Προσπαθήσαμε και καταφέραμε με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και συστηματική προσπάθεια, να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά θέματα του Δήμου” είπε χαρακτηριστικά και ανέλυσε το πώς ο δήμος Νέου Ηρακλείου, από μια ζημιά πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ που είχε το 2014, από το 2017 έως και σήμερα απέκτησε πλεόνασμα. “Αποπληρώσαμε όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δήμου, καταβάλαμε και το τελευταίο ευρώ οφειλής προς τρίτους και έτσι ο δήμος από το 2017 έως και σήμερα είναι πλεονασματικός” είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μπάμπαλος.

“Βελτιώσαμε και διευρύναμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους δημότες, αναβαθμίσαμε το κοινωνικό μας πρόγραμμα, αποδείξαμε ότι για κάθε πρόβλημα, ακόμα και για όσα έμεναν άλυτα για χρόνια, υπάρχει λύση” πρόσθεσε ο δήμαρχος και απαρίθμησε τα έργα που πραγματοποίησε από τότε που ανέλαβε το δήμο.

Οι προγραμματικές θέσεις της παράταξης

Προχωρώντας στην ανάπτυξη των προγραμματικών θέσεων της δημοτικής παράταξης, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις για να γίνει ακόμα καλύτερη η καθημερινότητα των δημοτών, θέτοντας ως πρωταρχικούς στόχους την έναρξη εργασιών στη Λεωφόρο Ηρακλείου, την υπογειοποίηση της οδού Μελίνας Μερκούρη, την κατασκευή ενός χώρου πολιτισμού σε ένα εγκαταλειμμένο εργοστάσιο της πόλης και την απόκτηση του κτήματος Φιξ, με απευθείας αγορά.

Επιπλέον, ο δήμαρχος εξήγγειλε τη δημιουργία και άλλων χώρων πρασίνου, την κατασκευή προπονητηρίων και γυμναστηρίων σε σχολεία, επιδιορθώσεις στα σχολικά κτίρια, αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών οι οποίοι θα δοθούν στα σχολεία, την κατασκευή γηροκομείου, επίδομα 1.000 ευρώ σε κάθε παιδί που γεννιέται στην πόλη, τη δημιουργία κέντρου δια βίου μάθησης αλλά και τη δημιουργία ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους δημότες.

Τέλος, ο Νίκος Μπάμπαλος ανέφερε ότι “οι Ηρακλειώτες ξέρουν το πόσο η εικόνα της πόλης έχει αλλάξει από το 2014, έχοντας γίνει πιο καθαρή, πιο πράσινη, πιο προσβάσιμη, πιο εξυπηρετική, πιο φιλική στα παιδιά και την οικογένεια”.

“Η σχέση αξιοπιστίας και ειλικρίνειας που έχει δομηθεί όλα αυτά τα χρόνια με τους συνδημότες μας, είναι μια σχέση που έχει κρατήσει στο χρόνο, είναι μια σχέση που θα συνεχιστεί, είναι μια σχέση την οποία κανείς δεν μπορεί να πλήξει” είπε ο Νίκος Μπάμπαλος, κλείνοντας την ομιλία του.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις