Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τους ΥΠΕΞ της Αιγύπτου και της Σαουδικής Αραβίας στη Νέα Υόρκη

Οι στρατηγικές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου επιβεβαιώθηκαν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

«Επιβεβαιώνοντας τις στρατηγικές σχέσεις Ελλάδας – Αιγύπτου, συζητήσαμε τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας σε πλήθος τομέων, περιλαμβανομένου της ενέργειας και ανταλλάξαμε απόψεις για τις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Μέση Ανατολή» επισήμανε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Κατόπιν, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στην τριμερή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

Επίσης, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης ο υπουργός Εξωτερικών είχε σύντομη συνάντηση με τον Σαουδάραβα ομόλογό του πρίγκιπα Φάισαλ μπιν Φαρχάν (Faisal bin Farhan).

Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας είχε σύντομες συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον ομόλογό του Νίκολα Σελάκοβιτς, καθώς και με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα. Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ουκρανία, αναφέρεται σε άλλη ανάρτηση.

Ακόμα, πριν από την έναρξη της γενικής συζήτησης της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο υπουργός Εξωτερικών είχε σύντομη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι και τον ομόλογό του Μπουγιάρ Οσμάνι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πολάκης για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχει την κοινωνική αποδοχή – Πού διαφώνησε με Φάμελλο
«Ο αρχηγός πρέπει να συγκεντρώνει την κοινωνική αποδοχή, άρα δεν είναι καλό να γίνουν βήματα πίσω» είπε ο βουλευτής Χανίων για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 13