Πολιτική

Νίκος Παππάς: Η ΕΡΤ θα υποβάλει μήνυση στον ΣΚΑΙ για κλοπή εικόνας

Η ΕΡΤ θα υποβάλει μηνυτήρια αναφορά εναντίον του ΣΚΑΙ για κλοπή της εικόνας της κατά τη μετάδοση της λειτουργίας του Δεκαπενταύγουστου από την Παναγία της Τήνου, ενημέρωσε τη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος ζήτησε να πληροφορηθεί σε ποιες ενέργειες προέβη ή θα προβεί η ΕΡΤ ώστε να υπάρξει τιμωρία για την υποκλοπή της μετάδοσης από τον ΣΚΑΙ, ο κ. Παππάς είπε πως ήδη έχει αποστείλει εξώδικα, έχει εκδώσει σχετικές ανακοινώσεις και έχει ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το συμβάν και θα υποβάλει και μηνυτήρια αναφορά.

 

Αφού ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι είναι προφανές πως πρόκειται για εξόφθαλμη κλοπή, κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής cd με το βίντεο, το οποίο αποδεικνύει ότι η εικόνα της δημόσιας τηλεόρασης εκλάπη και ότι καλύφθηκαν τα σήματα της ΕΡΤ, και ανέφερε: «Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι, και η περιουσία του ελληνικού λαού θα προστατευθεί. Η ΕΡΤ δεν είναι φτωχός συγγενής του τηλεοπτικού τοπίου. Είναι ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, ο οποίος βρίσκεται παντού, σε όλα τα μεγάλα γεγονότα κι εκεί, που – όπως αποδείχθηκε τελευταία – που τα ιδιωτικά κανάλια δεν το κρίνουν κερδοφόρο να παρευρίσκονται».

 

«Η κλοπή προσβάλλει την περιουσία της ΕΡΤ και τους τηλεθεατές και αυτό όμως που προσβάλλει περισσότερο είναι ότι όταν κάποιοι πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη και αποδείχθηκε ότι έκλεβαν το υλικό της ΕΡΤ αντί για συγγνώμη ζήτησαν τα ρέστα. Ελπίζω και η αξιωματική αντιπολίτευση και όλος ο πολιτικός κόσμος να ταυτίζεται με αυτή τη θέση», τόνισε ο κ. Παππάς.

 

Προσέθεσε πως η συμπεριφορά αυτή, είναι ένα σύμπτωμα μιας γενικευμένης νοοτροπίας της ιδιοκτησίας των καναλιών, «οι οποίες νομίζουν ότι η δημόσια περιουσία υπάρχει για να τους υπηρετεί και ότι μπορεί κανείς να έχει ιδιωτική επιχείρηση – και να είναι και φανατικός μάλιστα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας -, η οποία βασίζεται δυστυχώς στα κλοπιμαία και στα δανεικά κι αγύριστα».

 

Σημείωσε δε πως το θέμα αυτό, δεν αφορά μόνο αυτή την κυβέρνηση, αλλά σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο, ο οποίος – όπως τόνισε ο κ. Παππάς – πρέπει αυτές τις κρίσιμες ώρες να υψώσει το ανάστημα του και να προστατεύσει, όπως οφείλει, το δημόσιο συμφέρον.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΟΠΕΚΕΠΕ – Η Καλλιόπη Σεμερτζίδου μετά την παραίτησή της από τη θέση Συνονίστριας Κοινοτικών Πόρων της ΝΔ: Δεν μας έχει ενοχλήσει καμία Αρχή
«Την Φεράρι την έχει αγοράσει ο σύντροφός μου από το 2004 και δεν την έχουμε κρύψει. Κάθε προσπάθεια να μας δυσφημήσουν είναι απορριπτέα και άδικη»
Η Καλλιόπη Σεμερτζίδου
23
«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ: Αρβανίτης και Φαραντούρης «αδειάζουν» την Ακρίτα για την επίθεσή της στον δημοσιογράφο Άγγελο Προβολισιάνο
Η βουλευτής Επικρατείας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις επειδή επιτέθηκε στον κοινοβουλευτικό συντάκτη για παραπολιτικό άρθρο του με θέμα τον Σωκράτη Φάμελο
Έλενα Ακρίτα 14