Πολιτική

Νίκος Παππάς: “Ντροπή των καναλαρχών να ζητούν εξαίρεση υποβολής πόθεν έσχες”

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα διεξαχθεί κατ΄ εφαρμογή του ισχύοντος νόμου. Η διαδικασία επανεκκινείται κανονικά, τονίζει ο Νίκος Παππάς στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε μια συνέντευξη που έδωσε λίγες ώρες αφότου γνωστοποιήθηκε η απόφαση του ΣτΕ την Παρασκευή, σημειώνοντας πως καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί ότι ο νόμος 4339 είναι εν τω συνόλω αντισυνταγματικός.

«Θα βγάλουμε μια φωτοτυπία της απόφασης και θα τους τη στείλουμε», απαντά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στα κόμματα της αντιπολίτευσης που «είχαν βάλει πλάτες για να υπάρχει ένα καθεστώς ασυδοσίας» και επιμένουν και μετά την απόφαση να μιλούν για ήττα της κυβέρνησης.

Για πόθεν έσχες

Έντονα επικριτικός για την απόφαση των καναλαρχών να αιτηθούν στο ΣτΕ εξαίρεση τους από την υποβολή δηλώσεων “πόθεν έσχες”, υπογραμμίζει ότι η επιλογή τους αυτή «είναι ντροπή και οφείλουν με όρους αυτοσεβασμού να την αποσύρουν». Σχολιάζει πως «είναι προφανές ότι κάτι θέλουν να κρύψουν» και στέλνει το μήνυμα ότι «ο καιρός όπου η Πολιτεία αντί να βάζει κανόνες, έκανε αβάντες για να μπορούν να κρύβονται όσα θέλουν ορισμένοι να κρύψουν, έχει τελειώσει». Δηλώνει ότι στον διάλογο με το ΕΣΡ για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών προσέρχεται «με καθαρή θέση και με απόλυτη διάθεση για συναίνεση».

Αξιολόγηση, Σόιμπλε και… ΝΔ

Ο Νίκος Παππάς μιλά αναλυτικά και για τα πολιτικά ζητήματα γύρω από τη β’ αξιολόγηση. Κλείνοντας τα όποια σενάρια, όπως μεταξύ άλλων και αυτό των εκλογών, που “βλέπει” η αντιπολίτευση, ο κ. Παππάς διατυπώνει το κεντρικό μήνυμα: Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης δεν αλλάζει. «Θα εντείνουμε τις πολιτικές και διπλωματικές μας προσπάθειες, θα ανοίξουμε τον πολιτικό διάλογο, θα επιβάλουμε την ειλικρίνεια, γιατί δεν μπορεί πολιτικές απόψεις και σκοπιμότητες να ενδύονται τον μανδύα της εφαρμογής αλάνθαστων οικονομικών πολιτικών», προαναγγέλλει.

Ο Νίκος Παππάς τονίζει ότι οι κανόνες δεν μπορεί να είναι α λα καρτ και πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ενταχθεί η Ελλάδα άμεσα στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ

Ερωτηθείς με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Β. Σόιμπλε, ο κ. Παππάς επισημαίνει ως βασικό κίνδυνο το να υπερισχύσουν οι απόψεις που επιθυμούν αυτή τη στιγμή να υπάρχουν νέες κωλυσιεργίες. Σημειώνει ότι μέχρι στιγμής η παρουσία του ΔΝΤ έχει συμβάλει τα μέγιστα στο να υπάρχουν αυτές οι καθυστερήσεις και πως τα επιχειρήματα που κόμιζαν οι υποστηρικτές της άποψης ότι το ΔΝΤ είναι απαραίτητο για το ελληνικό πρόγραμμα, έχουν υποστεί πλήγμα από την ίδια την πραγματικότητα. Η Ελλάδα εφαρμόζει τη συμφωνία, σημειώνει, για να τονίσει πως το ΔΝΤ, που φαίνεται να έχει αντιρρήσεις για την πορεία του προγράμματος, «πρέπει να αποφασίσει γρήγορα τι θέλει να κάνει».

Περιγράφει αδιέξοδο της ΝΔ, σημειώνοντας πως «η καταστροφή για την οποία προσεύχεται» δεν έρχεται και έτσι το αφήγημα της υπονομεύεται θεμελιωδώς. «Τι θα κομίσει ως επιχείρημα στον πολιτικό διάλογο; Τη νοσταλγία της για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πτυχές του προγράμματος τις οποίες εμείς καταφέραμε και ακυρώσαμε;», διερωτάται.

Σχολιάζοντας, τέλος, τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, αναφέρει πως το ζήτημα είναι ποιος είναι ο κεντρικός προσανατολισμός και αν έχουν βγάλει συμπεράσματα από την ιστορική πια πορεία τους και τα αποτελέσματα που επέφερε η διαρκής ταύτιση με τη Δεξιά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331