Πολιτική

Νοτοπούλου: “Δεν είμαι Ιφιγένεια εν βορείω Ελλάδι”!

Τα χαρτιά της άνοιξε η Κατερίνα Νοτοπούλου για την προεκλογική μάχη, τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και για το όραμά της για την Θεσσαλονίκη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Δεν περίμενα να μου προσάπτουν την ηλικία μου ως μειονέκτημα. Ξέρω την πόλη μου, ξέρω τα προβλήματα της περιοχής μου, έχω σχέδιο”, αναφέρει η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης και υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ.  Νοτοπούλου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Documento, επιχειρώντας να αντικρούσει τις επικρίσεις που δέχεται μετά την επιλογή της από τον πρωθυπουργό.

Σχετικά με το κλίμα στην Θεσσαλονίκη που “μοιάζει πολωμένο λόγω του ονοματολογικού” απαντά ότι “η πολιτική πόλωση με όχημα το ονοματολογικό είναι το έσχατο καταφύγιο της αντιπολίτευσης. Προσπαθεί να την εξαπλώσει σε όλη τη χώρα για να βλάψει την κυβέρνηση μην έχοντας άλλο τρόπο. Αλλά έχει αποτύχει. Σέβομαι απόλυτα την αγωνία των συμπολιτών μου σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, γι’ αυτό και τους καλώ σε κάθε ευκαιρία να το συζητήσουμε. Αλλά θα δώσουμε μάχη να γίνει κατανοητό ότι η πόλη δεν πρέπει να υποκύψει σε φαντασιακές πολώσεις”.

Στην ερώτηση αν ως υποψήφια της κυβερνητικής παράταξης κινδυνεύει να γίνει θυσία στον βωμό της συμφωνίας των Πρεσπών… απαντά:

“Δεν είμαι Ιφιγένεια εν βορείω Ελλάδι! Δεν το ζω έτσι. Θα αναμετρηθώ με τα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν όσους και όσες ζούμε στη Θεσσαλονίκη, δεν θα αναμετρηθώ με τα φαντάσματα”.

Η κ. Νοτοπούλου αναφέρει και ποιά είναι η κύρια προεκλογική της δέσμευση: Δήμος… προβλήματα… Η καθημερινότητα του πολίτη. Χρειαζόμαστε μία καθαρή, ασφαλή, όμορφη πόλη. Και να έχει και χώρους στάθμευσης! Βασικό. Μια πόλη προσβάσιμη και ελκυστική. Μια πόλη ανοιχτή, που να σε προκαλεί να ζήσεις σε αυτήν ό,τι ονειρεύτηκες. Βασική μου δέσμευση είναι να βρεθώ αντιμέτωπη με τα βάσανα που διαιωνίζονται στη Θεσσαλονίκη”.

Για την συμφωνία των Πρεσπών υπογραμμίζει πως θα ψηφιστεί:

“Κατέρρευσε η επικίνδυνη ανοησία περί μακεδονικής μειονότητας, κατέρρευσε και η επικίνδυνη ανοησία περί αναγνώρισης μακεδονικής εθνότητας που μας ταΐζει η ΝΔ. Οι πολίτες της Μακεδονίας δεν ασχολούνται με τα ψέματα της ΝΔ. Ούτε τους υποψήφιους δημάρχους Θεσσαλονίκης, που κάποτε έλεγαν να τελειώνουμε με τους μακεδονομάχους και τώρα βλέπουν παραχώρηση εθνότητας. Εκείνοι θα πρέπει να βρουν άλλο προεκλογικό αφήγημα”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η επιδότηση του diesel επεκτείνεται και τον Ιούλιο, τέλη Ιουνίου η εφάπαξ ενίσχυση με 150 ευρώ για κάθε παιδί
Ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές για τα κόμματα Τσίπρα και Καρυστιανού λέγοντας πως «φαίνεται να επαναλαμβάνουν παλιές λογικές, με πρωτοεμφανιζόμενους ή επανεμφανιζόμενους πρωταγωνιστές»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
71
Με 650 υπογραφές η Μαρία Καρυστιανού κατέθεσε την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός της στον Άρειο Πάγο
Μετά την πρώτη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, το επιτελείο της προχωρά σε νέο κύκλο παρεμβάσεων και δημόσιων εμφανίσεων, με στόχο να ενισχυθεί η αναγνωρισιμότητα του κόμματος
Στον Άρειο Πάγο Μαρία Καρυστιανού
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
186
ΠΑΣΟΚ: Προσωποπαγή τα κόμματα Τσίπρα και Καρυστιανού – Μόνη εναλλακτική στη ΝΔ ο Νίκος Ανδρουλάκης
«Όταν αρχίσουν να βγαίνουν τα στελέχη του νέου κόμματος, τότε θα φανεί ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα», λένε, προεξοφλώντας ότι τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα αναζητήσει στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ
Νίκος Ανδρουλάκης
Στο μικροσκόπιο του Μαξίμου τα νέα κόμματα Αλέξη Τσίπρα και Μαρίας Καρυστιανού: Οι «δεξαμενές» ψηφοφόρων και ο Αντώνης Σαμαράς
«Καθαρή εντολή» στη ΝΔ για την οικονομική σταθερότητα στη χώρα το πρόταγμα - Σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί Υπουργικό Συμβούλιο
Μέγαρο Μαξίμου 5
Το κόμμα Τσίπρα αποκαλύπτεται στο Θησείο: Η στρογγυλή σκηνή, ο Κραουνάκης και όσα θα πει ο πρώην πρωθυπουργός
Τι θα περιέχει η ιδρυτική διακήρυξη και σε ποιους θα απευθυνθεί ο Αλέξης Τσίπρας - Η Διακήρυξη του κόμματος θα αποτελεί και έναν σχολιασμό της κατάστασης στη χώρα
O Αλέξης Τσίπρας 97