Πολιτική

Ο Τσακαλώτος “κράζει” την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον Βαρουφάκη

Δριμεία κριτική άσκησε ο νυν υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος όχι στους δανειστές όχι στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά στην ίδια την κυβέρνησή του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην οποία εξακολουθεί και συμμετέχει στο πιο καίριο πόστο.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσακαλώτος κατηγόρησε τόσο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της προηγούμενης βέβαια θητείας, αφήνοντας σαφείς αιχμές και κατά του προκατόχου του, Γιάνη Βαρουφάκη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με υπουργό Οικονομικών τότε τον κ. Βαρουφάκη δεν έκανε έγκαιρα πολλά πράγματα ούτε για τη φοροδιαφυγή, αλλά ούτε και για τη διαφθορά.

Συνέχισε μάλιστα την κριτική του λέγοντας πως σε πολλές κοινωνικές τάξεις, η φορολογία ήταν εθελοντική και επανέλαβε πως πρέπει η κυβέρνηση να δώσει την αίσθηση πως “είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα”. Στο ίδιο μήκος κύματος δήλωσε πως “όλοι πρέπει να συμμετέχουμε στις θυσίες και όλοι θα επωφεληθούμε στις καλύτερες ημέρες”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για το «ντιλάρισμα» με τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όσο και αν πιέζεται από τις δημοσκοπήσεις, δεν πρέπει να ξεχνά τον θεσμικό του ρόλο»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για διαστρέβλωση και πολιτική πίεση
Παύλος Μαρινάκης
Νέα σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – Μαξίμου για τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Μαζεύει το χάσμα» απαντά στη ΝΔ η Χαριλάου Τρικούπη
Η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει εκ νέου τους τόνους, βλέποντας προσπάθεια εσωτερικής πυρόσβεσης στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τις βολές κατά Σκέρτσου
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη
Αλέξης Τσίπρας στο Φόρουμ των Δελφών για το νέο κόμμα: Όλα στην ώρα τους, επιστρέφω τώρα για να υπάρξει κανονικότητα
Ο πρώην πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και έδωσε το στίγμα της πολιτικής του επανόδου, συνδέοντάς την με την ανάγκη αλλαγής πορείας σε οικονομία, θεσμούς και εξωτερική πολιτική
Αλέξης Τσίπρας, 11ο Φόρουμ των Δελφών
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
69