Πολιτική

Οι αιχμές Μητσοτάκη σε Καραμανλή, Βενιζέλο και πολιτικά κόμματα για την αμφισβήτηση θεσμών και Δικαιοσύνης

Η κυβέρνηση μιλά για κλιμακούμενη «επιχείρηση αμφισβήτησης των θεσμών και της δικαιοσύνης» και στο «κάδρο» βάζει και αρχηγούς κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και άλλων στελεχών, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Νέα, έμμεση απάντηση στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, που άφησε αιχμές για την ποιότητα των θεσμών και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, έδωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αποδέκτες και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Η αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης στη δικαιοσύνη μπορεί πολύ εύκολα σε αυτό το τοξικό περιβάλλον να γίνει μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία στο μυαλό των πολιτών» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Για αυτό και οφείλουμε να προωθούμε το έργο μας με την μέγιστη δυνατή ταχύτητα, έτσι ώστε ο ίδιος ο πολίτης να αντιληφθεί σύντομα τα αποτελέσματα αυτών των μεταρρυθμιστικών μας προσπαθειών» πρόσθεσε από τα εγκαίνια του νέου Πρωτοδικείου στο Περιστέρι, που προέκυψε μετά από ενοποίηση των πρώην, πλέον, Ειρηνοδικείων Περιστερίου, Ιλίου και Αχαρνών και θα δίνει τη δυνατότητα θα εκδικάζονται δεκαπλάσιες υποθέσεις σε σύγκριση με πριν.

«Στο πεδίο της Δικαιοσύνης, γινόμαστε σταδιακά Ευρώπη, αίροντας μια ακόμα εθνική «ανορθογραφία»: ενώ έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό δικαστών ανά κάτοικο, είχαμε έναν από τους χαμηλότερους ρυθμούς εκδίκασης υποθέσεων μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών» τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.

Κλιμακούμενες επιθέσεις…;

Η κυβέρνηση μιλά για κλιμακούμενη «επιχείρηση αμφισβήτησης των θεσμών και της δικαιοσύνης» και στο «κάδρο» βάζει και αρχηγούς κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και άλλων στελεχών, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι η χώρα έχει καταστεί «μη διακυβερνήσιμη».

Η απάντηση στις αιτιάσεις για πρόβλημα κυβερνησιμότητας

«Οι επιθέσεις αυτές δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητης» δηλώνουν κυβερνητικά στελέχη, τονίζοντας ότι «είναι απορίας άξιον να τίθεται ζήτημα κυβερνησιμότητας σε μια περίοδο που η Ελλάδα», όπως λένε, «έχει ισχυροποιηθεί σε όλα τα επίπεδα…, στο οικονομικό, τα εθνικά θέματα κλπ.».

Μάλιστα, όσον αφορά στα εθνικά θέματα, ενδεικτικά, οι ίδιες πηγές, αναφέρουν δράσεις της τελευταίας εβδομάδας… Στη συμμετοχή της Ελλάδας στη Διάσκεψη για την Ειρήνη (για τη Γάζα), αλλά και στις προτάσεις της Αθήνας που μπήκαν στον οδικό χάρτη της Κομισιόν για την Αμυντική Ετοιμότητα της Ε.Ε. μέχρι το 2030 (θόλος αεράμυνας, drone/antidrone συστήματα που θα «απλώνονται» και στα νότια σύνορα της Ε.Ε., δηλαδή και στην Ελλάδα, κι όχι μόνο τα ανατολικά. και πάνω από την Ελλάδα κ.α.)  .

«Η χώρα αυτή τη στιγμή έχει μια κυβέρνηση, που έχει μια ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, την οποία αποφάσισε η κοινωνία στην κάλπη, έχει μια κυβέρνηση δεύτερης τετραετίας, η οποία έχει μια πολιτική υπεροχή και δημοσκοπικά με διψήφια διαφορά από το δεύτερο κόμμα» δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης (Skai 100,3).

«Η Ελλάδα ίσως είναι η πιο κυβερνήσιμη χώρα στο δυτικό στρατόπεδο η τουλάχιστον από τις λίγες που είναι απολύτως κυβερνήσιμες: η χώρα έχει σήμερα μια πολιτική σταθερότητα η οποία στηρίζεται σε μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αδιατάρακτη» δήλωσε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδη, αντικρούοντας τις αιτιάσεις Βενιζέλου περί μη κυβερνησιμότητας.

 «Μέτωπο “δεινοσαύρων” της πολιτικής»

«Το ετερόκλητο μέτωπο των αναξιοποίητων «δεινοσαύρων» της πολιτικής είναι η συνθήκη που θα οδηγήσει σε μη κυβερνησιμότητα» είναι η θέση της κυβέρνησης, με αφορμή τις πολιτικές κινήσεις που «υφαίνονται» στον χώρο της κεντροαριστεράς, κι ενώ παραμένουν ζωντανά τα σενάρια για δημιουργία νέου κόμματος, δεξιότερα της Ν.Δ., από τον Αντώνη Σαμαρά.

Περιοδείες Μητσοτάκη

Ο Πρωθυπουργός έχει επιστρέψει στις περιοδείες – σήμερα επισκέπτεται την Πεντέλη και τα Μελίσσια –  και «επενδύει» στην επαφή του με τους πολίτες για την προβολή του έργου της κυβέρνησης και στόχο τον «επαναπατρισμό» ψηφοφόρων που «έφυγαν» είτε δεξιότερα, είτε μετακινήθηκαν στη ζώνη των αναποφάσιστων.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός οφείλει να δώσει καθαρές απαντήσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους
«Απαιτούνται απαντήσεις γιατί, ενώ η χώρα καταγράφει νέα κρούσματα ευλογιάς σε εβδομαδιαία βάση, δεν δηλώνονται συστηματικά στους διεθνείς μηχανισμούς παρακολούθησης, όπως προβλέπεται»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Μαρία Καρυστιανού: Θέλω να κυβερνήσει το κίνημα των πολιτών - Η λέξη «Οξυγόνο» δεν θα είναι στον τίτλο του κόμματος
«Οι αξίες δεν μπορούν να έχουν συγκεκριμένη ταμπέλα» είπε η πρώην πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023», ξεκαθαρίζοντας πως «δεν θα υπάρξει καμία συνεργασία με κανένα κόμμα»
Η Μαρία Καρυστιανού
108
Ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ πριν το συνέδριο: Δούκας εναντίον Ανδρουλάκη για προκριματικές εκλογές και μετεκλογικές συνεργασίες
«Πολύ σωστά λοιπόν λέει ο πρόεδρος ότι δεν θα πάμε με τη Νέα Δημοκρατία. Όμως μετεκλογικά, όχι προεκλογικά, μετεκλογικά πρέπει να είμαστε διασφαλισμένοι ότι αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί»
Ο Χάρης Δούκας και ο Νίκος Ανδρουλάκης 9
Στο Μαξίμου σήμερα και οι «σκληροί» των μπλόκων: Τα αιτήματα, οι αποκλεισμένοι και η ύστατη προσπάθεια συνεννόησης
Κυβερνητικοί παράγοντες, που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο θέμα και έχουν γνώση των συζητήσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές, δηλώνουν αισιόδοξοι ότι από την Τρίτη οι κινητοποιήσεις «τελειώνουν»
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ