Πολιτική

Οι επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο θα συζητηθούν στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, με πρωτοβουλία της

Οι επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο σε ευρωπαϊκά προϊόντα αλιείας, αλλά και πιθανά μέτρα στήριξης της ευρωπαϊκής αλιείας αναμένεται να συζητηθούν στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, μετά από πρωτοβουλία της Ελληνίδας Επιτρόπου Θαλάσσιων Μεταφορών και Αλιείας, Μαρίας Δαμανάκη.

Σύμφωνα με την Ελληνίδα Επίτροπο, το θέμα των ρωσικών απαγορεύσεων σε προϊόντα αλιείας έπρεπε να ανέβει σε πολιτικό επίπεδο. Έτσι, οι αρμόδιοι υπουργοί της ΕΕ θα έχουν την ευκαιρία να αποτιμήσουν τις συνέπειες του ρωσικού εμπάργκο και να εξετάσουν πιθανά μέτρα στήριξης τα οποία, σύμφωνα με την Επίτροπο Μ. Δαμανάκη, «επειγόντως» χρειάζεται ο τομέας της αλιείας στην ΕΕ.

Σε συνέχεια των ρωσικών ανακοινώσεων το περασμένο καλοκαίρι, σχετικά με την απαγόρευση εισαγωγών ορισμένων αλιευτικών προϊόντων από την ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ότι εργάζεται στενά με τις Αρχές των κρατών-μελών προκειμένου να αποτιμήσουν τις επιπτώσεις του εμπάργκο.

Σημειώνεται, δε, ότι η Ελληνίδα Επίτροπος, κάλεσε πρόσφατα τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις των οποίων οι τομείς της αλιείας πλήττονται περισσότερο από το ρωσικό εμπάργκο, να κάνουν επειγόντως χρήση των διαθέσιμων πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ), με σκοπό την αποθήκευση των αλιευτικών προϊόντων έως ώτου βρεθούν άλλες αγορές.

Η Μ. Δαμανάκη έχει υπογραμμίσει, επίσης, ότι είναι πιθανό να γίνει άρση των αδιάθετων ποσοστώσεων αλιείας, το 2015.
Σημειώνεται ότι η Ρωσία είναι η έκτη μεγαλύτερη αγορά για την ΕΕ σε εξαγωγές προϊόντων αλιείας. Το 2013 οι εξαγωγές προϊόντων αλιείας από την ΕΕ προς τη Ρωσία αντιστοιχούσαν στο 5% (199 εκατ. ευρώ) του συνόλου των ευρωπαϊκών εξαγωγών προϊόντων αλιείας και στο 0,2% των συνολικών εξαγωγών της ΕΕ προς τη Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τον Κουβέλη στη Δαμανάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας

H M. Δαμανάκη θέλει να παραμείνει Επίτροπος στην Κομισιόν

Μαρία Δαμανάκη στο Newsit: «Δεν έκανα καμία δήλωση για μείωση του κατώτατου μισθού!»

Στο πλευρό των ευρωπαίων ιχθυοκαλλιεργητών η Επίτροπος Δαμανάκη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την ΕΡΤ και ενημερώθηκε για τη νέα υπηρεσία αυτόματου υποτιτλισμού των δελτίων ειδήσεων
Ο Πρωθυπουργός δήλωσε απολύτως ανοιχτός στην αναπροσαρμογή των απολαβών του προσωπικού της ΕΡΤ, καλύπτοντας μέρος της διαφοράς στις αμοιβές με τους ιδιωτικούς σταθμούς
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ
«Η δικαστής Ιρένα Γκιόκα που με καταδίκασε είχε καταδικαστεί στην Ελλάδα για πλαστογραφία» καταγγέλλει ο Φρέντι Μπελέρης
«Γι' αυτό ζητώ την αναθεώρηση των αποφάσεων που με φυλάκισαν για 16 μήνες και μου στέρησαν τη Δημαρχία της Χειμάρρας», εξηγεί ο Βορειοηπειρώτης ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Φρέντι Μπελέρης
Πώς λειτουργεί το Kids Wallet, πώς το κατεβάζουμε - «Οι γονείς να το χρησιμοποιούν με σύνεση και να μην το μετατρέψουν σε εργαλείο κατασκοπείας»
Το Kids Wallet, που είναι διαθέσιμο σε Apple Stores και Google Play, είναι το σημαντικότερο μέτρο της Εθνικής Στρατηγικής κατά της βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων
Η εφαρμογή Kids Wallet
5