Πολιτική

Οι ομιλίες των αρχηγών στην Βουλή για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο

Απόψε ψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής το αναπτυξιακό νομοσχέδιο υπό τον τίτλο "Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις".

Η κυβέρνηση έχει θέσει στην “αιχμή του δόρατος” της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής τις παραγωγικές επενδύσεις και με το νομοσχέδιο εισάγει ρυθμίσεις που απλουστεύουν τις προβλεπόμενες διατυπώσεις -και εν γένει διαδικασίες- στους τομείς της περιβαλλοντικής, πολεοδομικής και χωροταξικής νομοθεσίας και κυρίως που διευκολύνουν την ανάπτυξη επενδυτικών εγχειρημάτων στην Ελλάδα, με την παράλληλη μέριμνα του δημοσίου συμφέροντος.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε με επίθεση στην κυβέρνηση για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Αναφερόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη ανέφερε πως… είναι η ντροπή της παράταξής του και πως κάθε φορά που μιλά βάζει αυτογκόλ στην κυβέρνηση!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως δεν χρειάζεται μαθήματα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξης Τσίπρα πως είχε ότι είχε να πει και αποχώρησε όπως… κάνει στα συνέδρια.

Δείτε ζωντανά τις ομιλίες στην Βουλή

Οι διατάξεις του νομοσχεδίου καλύπτουν τις αρμοδιότητες σχεδόν όλων των υπουργείων προκειμένου να ξεπεραστούν προβλήματα και εμπόδια που λειτουργούν αποτρεπτικά για την προσέλκυση επενδύσεων.

Κρίθηκαν αναγκαίες, με δεδομένο ότι οι επενδύσεις στην Ελλάδα, την τελευταία 10ετία από τα 60 δισεκατομμύρια το 2007 έπεσαν στα 20 δισεκατομμύρια το 2018. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή, από την κυβέρνηση, αποτελούν την αιτιολογική βάση των ρυθμίσεων: Σήμερα οι ξένες άμεσες επενδύσεις στη χώρα παραμένουν σε ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ένα από τα υψηλότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ τον Ιούλιο του 2019, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου ήταν κοντά στα 2 δισ., 6,3% αυξημένο σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 39
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221