Πολιτική

Οι τζιχαντιστές έσπειραν τον θάνατο στη Βαγδάτη – 2 νεκροί δημοσιογράφοι

Επτά άνθρωποι, περιλαμβανομένων 2 δημοσιογράφων, σκοτώθηκαν σήμερα από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή Μουκνταντίγια, που βρίσκεται σε απόσταση 90 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Βαγδάτης, γνωστοποίησαν σήμερα οι εργοδότες τους και αξιωματούχοι.

Ο δημοσιογράφος Άλι αλ Ανσάρι και ένας δημοσιογράφος του δορυφορικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Γαντίρ σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον διευθυντή του τηλεοπτικού δικτύου αυτού, τον Καρίμ Φάντχελ.

Δύο από τους συναδέλφους τους, ο Μουστάφα Χαμίντ και ο Κουσάι Σαχίμπ που εργάζονται για το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Ιρακίγια τραυματίστηκαν, προσέθεσε ο υπεύθυνος του δικτύου στην επαρχία Ντιγιάλα, Ουντάι Αμπντελκαρίμ.

Υπάρχουν διάφορες εκδοχές για την ακριβή τοποθεσία και το είδος της επίθεσης η οποία στοίχισε την ζωή στους 7 ανθρώπους. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές βλήματα όλμων έπληξαν την πόλη Μουκνταντίγια, ενώ άλλες αναφέρουν ότι οι τζιχαντιστές βομβάρδισαν την περιοχή ή ακόμα ότι σημειώθηκαν συγκρούσεις στα βόρεια της πόλης.

Πέντε πολιτοφύλακες σκοτώθηκαν επίσης και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με γιατρούς και αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Εγκαινιάζεται το νέο Ελληνικό Ταμείο Καινοτομίας & Υποδομών – Στόχος οι επενδύσεις 1 δισ. σε τεχνολογία και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
To Ελληνικό Ταμείο Καινοτομίας & Υποδομών (HIIF) αποτελεί επενδυτικό βραχίονα του Υπερταμείου, με στόχο να προσελκύσει επενδύσεις
Κυριάκος Μητσοτάκης 4
Ο Ανδρέας Λοβέρδος προσχώρησε στη ΝΔ – «Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πατριωτικά, μεταρρυθμιστικά, φιλελεύθερα»
«Μακριά από ταμπέλες και δόγματα ενώνουμε τις προσπάθειές μας για μια καλύτερη ζωή των πολιτών και ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την προσχώρηση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ
Ανδρέας Λοβέρδος και Κυριάκος Μητσοτάκης 323
Η Νίκη απομακρύνει τον βουλευτή Νίκο Βρεττό από την εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – «Αν διαγραφώ, θα ανεξαρτητοποιηθώ»
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, αιτία για την παραπομπή του βουλευτή στην επιτροπή δεοντολογίας ήταν η απόφασή του να υποστηρίξει την πρόταση της ΝΔ για τη θέση του προέδρου της εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο βουλευτής της Νίκης Νίκος Βρεττός 1