Πολιτική

Οικονόμου για Τσίπρα: Πρωτοφανές να παραπέμπεται πρώην υπουργός του και αυτός να πανηγυρίζει

Τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση της Novartis σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε χαρακτηριστικά πως «είναι πρωτοφανές να παραπέμπεται, με ομόφωνη μάλιστα απόφαση, ένας ακόμη πρώην υπουργός του και ο κ. Τσίπρας να επαίρεται και να πανηγυρίζει. Ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο άνθρωπος που ο κ. Τσίπρας είχε αναθέσει την προστασία της Δικαιοσύνης, των Θεσμών και της διαφάνειας παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Ο στενός του συνεργάτης (ένας ακόμη) είναι κατηγορούμενος, όχι κατήγορος.

Κατά τα άλλα, ο κ. Τσίπρας εμφανέστατα κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Περιγράφει τόσο αναλυτικά και γλαφυρά πρακτικές χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, επειδή τις εφάρμοσε στη διάρκεια της θητείας του, για να ελέγξει τους “αρμούς του συστήματος” και να μετατρέψει την Ελλάδα σε κράτος – παρία, εκτός του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Η Κυβέρνηση πιστεύει ειλικρινά και υπερασπίζεται πραγματικά την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία στο τέλος θα αναδείξει κάθε πτυχή της αλήθειας, για όλα και όλους».

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο απάντησε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως «είναι πρωτοφανές ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος να έχει πει ωμά ψέματα στον ελληνικό λαό που σε δύο ώρες κατέρρευσαν και να παραμένει ακόμα στη θέση του. Αυτό βέβαια αποδεικνύει ότι πίσω από τις διαρροές που παραπλανούσαν και έριξαν στα βράχια δημοσιογράφους βρισκόταν το Μέγαρο Μαξίμου. Και ακόμα περιμένουν μια συγνώμη για την κραυγαλέα εκμετάλλευση του ονόματός τους και το συντονισμένο παιχνίδι που παίχτηκε στην πλάτη τους.

Ο κ. Οικονόμου έχει χάσει κάθε αξιοπιστία για να μπορεί να απαντά στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και να απευθύνεται στους εκπροσώπους του Τύπου.

Ωστόσο είναι καλύτερα να πει μια κουβέντα στους πολίτες για το τι έγινε με τη δήθεν σκευωρία του σκανδάλου Novartis, που επί τέσσερα χρόνια είχαν κάνει σημαία και εχθές κατέρρευσε με πάταγο. Έφυγε η σκευωρία και έμεινε το σκάνδαλο. Κι έχουμε το πρωτόγνωρο να μην υπάρχουν σκευωροί που έστησαν το σκάνδαλο, αλλά σκευωροί που στήνουν… σκευωρίες. Το σκάνδαλο είναι υπαρκτό και η ελληνική Δικαιοσύνη απέδειξε πως, παρά τις πιέσεις, τους σκευωρούς της σκευωρίας και τους δωρολήπτες πολιτικούς θα τους πάει μέχρι τέλους.

Και κάτι ακόμα. Η ελληνική Δικαιοσύνη τους θύμισε ένα πράγμα γι’ αυτό βρίσκονται σε πανικό: ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άρση ασυλίας για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Λάκης Βασιλειάδης - «Προκύπτει έμμεσα το όνομά μου»
«Από τη δικογραφία του ΟΠΕΚΕΠΕ προκύπτει με σαφήνεια ότι δεν υφίσταται καμία ένδειξη τέλεσης οποιασδήποτε παράνομης πράξης εκ μέρους μου», αναφέρει σε δήλωσή του
Ο βουλευτής της ΝΔ Λάκης Βασιλειάδης
Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη: Οι 3 αποφάσεις για τα «γαλάζια» στελέχη που εμπλέκονται στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
«Ζωηρές» παραμένουν και οι εισηγήσεις για κάλπες μέσα στο καλοκαίρι, ωστόσο η εισήγηση που αυτή τη στιγμή φέρεται να «κερδίζει» περισσότερο «έδαφος» είναι οι κάλπες να στηθούν αμέσως μετά τη ΔΕΘ, το φθινόπωρο
ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ 15
Ο Κώστας Σκρέκας ζήτησε την άμεση άρση της ασυλίας του από την Παρασκευή: «Δεν θα επιτρέψω η παραμικρή υπόνοια να πλήξει την παράταξη»
«Η πράξη μου υπαγορεύεται από την ανάγκη διασφάλισης της θεσμικής καθαρότητας και της πολιτικής αξιοπιστίας της παράταξης» αναφέρει ο Κώστας Σκρέκας
Κώστας Σκρέκας
Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Τσιάρας, Κεφαλογιάννης και Σκρέκας ζητούν άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας και αρνούνται κάθε εμπλοκή
Τόσο οι πρώην υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας, όσο και ο πρώην Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ζητούν την πλήρη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη των υποθέσεων που τους αφορούν
Κώστας Τσιάρας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Κώστας Σκρέκας 24