Πολιτική

Ομολογία Βούτση: Οι Θεσμοί ανέτρεψαν την κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά σήμερα στηρίζουν για δικούς τους λόγους!

Σε μία ομολογία... που θα συζητηθεί προχώρησε ο Νίκος Βούτσης κατά την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018.

Ο πρόεδρος της Βουλής με αιχμή την κριτική του στην αντιπολίτευση που ασκεί η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ανάφερε ότι «δεν αντιλαμβάνεστε το ιστορικό σας λάθος. Το success story του 2014 αποδομήθηκε και ανατράπηκε από τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς σας θεσμικούς εταίρους και όχι από κάποιους που κορόιδεψαν τον λαό. Οι θεσμοί σήμερα, για τους δικούς τους λόγους υποστηρίζουν τον οδικό χάρτη που εδράζεται στην σταθερότητα της χώρας»!

Δεν ήταν όμως το μόνο εσωκομματικό “καρφί” που έριξε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας εφ’ όλης της πολιτικής ύλης επί του Προυπολογισμού.

Αναφερόμενος στην αδειοδότηση των τηλεοπτικων σταθμών είπε «τακτοποίηση ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Κάποια στιγμή θα γίνει. Θα γίνει ενάντια όσων βάζουν τρικλοποδιές. Θα μου πείτε και τι έγινε; Θα αλλάξει το τοπίο και θα φύγουν τα συφέροντα; Καλύτερα να μην μιλήσω. Θου Κύριε φυλακήν τω στώματί μου…».

Προληπτική Αριστερή άμυνα, όμως από τον κ. Νίκο Βούτση και για την αντιαπεργιακή τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που θα έρθει για ψήφιση λέγοντας πως «όταν έρθει εδώ στη Βουλή, θα έχουμε να κάνουμε τη συζήτηση αυτή και να διατυπωθούν όλες οι απόψεις. Αλλά το μέτρο αυτό δεν είναι δικής μας έμπνευσης. Δεν θα θέλαμε να επιβληθεί αλλά δεν συνιστά κατάργηση απεργιών. Δεν είναι θετικό μέτρο, είναι όμως αυτό…».

Ο πρόεδος της Βουλής Νίκος Βούτσης πάντως χάλασε και την ρητορία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον τελευταίο μνημονιακό προυπολογισμό λέγοντας πως «δεν συμφωνώ με αυτό που λέει η πλειοψηφία ότι είναι ο τελευταίος μνημονιακός μηχανισμός. Είναι το σύνολο της πολιτικής της κυβέρνησης»!

Παράλληλα ο πφρόεδος της Βουλής άσκησε δριμήτατη κριτική σε ΝΔ και αντιπολίτευση καταλογίζοντά στους ότι «κιοφορούν ένα αντιΣΥΡΑϊκό μέτωπο» τους καταλόγισε «πολιτικό επαρχιωτισμό γιατί δεν ασχολούνται με τα μεγάλα και σημαντικά θέματα που απασχολούν την Ευρώπη και τον κόσμο» και αμηχανία από έλλειψη πολιτικής στρατηγικής… για αυτό και παραμένει σε ένα κρεσέντο καταστροφολογίας…».

Ο κ.Βούτσης πάντως , δεν παρέλειψε να βάλει μια έμμεση πινελιά και αυτός με την ομιλία του σχετικά με το πόθεν έσχες της συζύγου του κ. Μητσοτάκη λέγοντας πως τα κόμματα θα πρέπει να πάρουν θέση στη μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει στην ΕΕ σχετικά με τις off shore και μάλιστα να είναι πολύ προσεκτικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 18
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ