Πολιτική

Εντολή Τσίπρα: Ονομαστική ψηφοφορία για το επίδομα – Τι σημαίνει αυτό

Ονομαστική ψηφοφορία για το επίδομα Τσίπρα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους θα ζητήσει η κυβέρνηση αύριο, Πέμπτη, στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr κατά την ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης στο οποίο εντάχθηκε και τροπολογία για τη 13η σύνταξη θα ζητηθεί η ψηφοφορία να είναι ονομαστική.

Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την απόφαση εν πτήσει από τη Θεσσαλονίκη για τις Βρυξέλλες.

Με τον τρόπο αυτό, όπως λένε στην κυβέρνηση, θα επιδιωχθεί αφενός μεν να στριμωχτεί η αντιπολίτευση, αφετέρου αν υπερψηφιστεί και από άλλα κόμματα η 13 η σύνταξη. Θα πρόκειται για μία πιο ισχυρή απάντηση προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εκβιάζει με την απόσυρση της εξαγγελίας για το επίδομα Τσίπρα προς 1.600.000 συνταξιούχους.

“Στόχος είναι να υπάρχει ένα πολλαπλό μήνυμα….”, ανέφερε, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, και ο διευθυντής της Κώστας Ζαχαριάδης για την ονομαστική ψηφοφορία.
Όπως είπαν “θέλουμε να αποτυπωθεί η ευρύτατη δυνατή πλειοψηφία” που αποτυπώνει ότι η Ελληνικής Βουλής θέλει να δοθεί το έκτακτο βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου, μαζί με τη σύνταξη, να καταγραφεί.

Σε ερώτηση εάν η ονομαστική ψηφοφορία επιλέχθηκε ως απάντηση στις αντιδράσεις του ESM ή για τα σχόλια που υπήρξαν μετά την γνωστοποίηση των ευρωπαϊκών αντιδράσεων από εκπροσώπους κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης είπε πως “αυτή η καταγραφή έχει αποδέκτες και το εξωτερικό αλλά και στο να αποσαφηνιστεί η στάση όλων (και εντός) καθώς παρατηρήσαμε ότι υπάρχει μια διακύμανση στον λόγο ορισμένων για το εάν θα δοθεί καλώς ή όχι το επίδομα αυτό… Όλα έχουν την βαρύτητά τους και προς το εξωτερικό και την Επιτροπή αλλά και εντός…”.
Σε ερώτηση εάν μια ευρύτατη καταγραφή του “ναι” από την Βουλή στη τροπολογία θα βοηθήσει την διαπραγμάτευση απάντησε πως “όλα βοηθούν…”.

Η κυρία Αφροδίτη Θεοπεφτάτου ανέφερε πως στο άλλο νομοσχέδιο των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης για το πλαστικό χρήμα και τον πτωχευτικό κώδικα, που την Παρασκευή και Δευτέρα θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια θα κατατεθεί και η δεύτερη τροπολογία που θα υλοποιεί τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 4
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης