Πολιτική

Παπανδρέου: “Έχουμε εξασφαλίσει την 5η δόση”

"Μπορούμε πλεον να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη της οικονομίας, αφού εξασφαλίσαμε την επιτάχυνση της χρηματοδότησης από όλα τα ταμεία της ΕΕ", είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την συνένετυξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ιδιαίτερα ότι το συνολικό ύψος του δεύτερου πακέτου βοήθεια προς την Ελλάδα θα εξαρτηθεί από τον παράγοντα της συμμετοχής των ιδιωτών.

Υπολογίζεται, ωστόσο, να κυμανθεί στο ύψος του πρώτου, δηλαδή περί τα 110 δισ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια.

Οι όροι του νέου δανείου θα στηριχθούν ουσιαστικά σε ότι περιλαμβάνεται και στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, με τα μέτρα που περιλαμβάνει. Αυτό σημαίνει πως παραμένει ο στόχος για περιορισμό του ελλείμματος στο 1% στο τέλος του 2014, περικοπές και εξοικονόμηση 28 δισ. και δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων.

Διαβεβαίωσα, είπε ο κ. Παπανδρέου, πως όλοι στην Ελλάδα αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης. Κυκλοφορούν πολλά επικίνδυνα σενάρια για την Ελλάδα. Στόχος μας είναι να αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Πιστεύω ότι η ωριμότητα θα επικρατήσει και στους βουλευτές.

Η υποστήριξη των εταίρων δόθηκε διότι αναγνωρίζουν τις θυσίες και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού. Κάνουμε ότι μπορούμε για να βάλουμε τα του οίκου μας σε τάξη. Πιστεύω ότι η αίσθηση της υπευθυνότητας θα επικρατήσει, πρόσθεσε.

Η πορεία των τελευταίων 20 μηνών είναι αποτέλεσμα για το οποίο μπορεί να είναι περήφανος ο ελληνικός λαός. Εάν χρεοκοπούσαμε, θα έκλεινε το ΕΣΥ, οι συντάξεις θα έπρεπε να μειωθούν κατά 80% ή και να κοπούν. Σταθήκαμε όρθιοι και θα συνεχίσουμε αυτήν την πορεία, συνέχισε

Επί χρόνια οι πολιτικοί δεν αναλάμβαναν το πολιτικό κόστος των αλλαγών. Εγώ αποφάσισα να μην κάνω πίσω. Για αυτό μιλώ για ευρύτερες συναινέσεις. Όμως, έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε, τόνισε.

“Οι εταίροι μας θεωρούν ότι είμαστε συνεπείς. Σε αυτήν την πορεία θα υπάρχει μια συνεχής διαπραγμάτευση. Όπως και προηγουμένως καταφέραμε να μειώσουμε το επιτόκιο και να υπάρξει η επιμήκυνση. Με τη συνέπειά μας το πετύχαμε αυτό. Τα πράγματα είναι “η μέρα και η νύχτα” όσον αφορά τη συνέπειά μας τώρα σε σύγκριση με το παρελθόν”, είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντάρτικο Ρομπόπουλου, Αθανασιάδη – Δε ψηφίζουν το μεσοπρόθεσμο

Βενιζέλος: “Δεν αποκλείονται και νέα μέτρα!”

Τα πιο σκληρά μέτρα που λήφθηκαν ποτέ! – Πόσο θα κοστίσουν στον καθένα τα νέα χαράτσια

Η αλλαγή “τσάρου” της οικονομίας έφερε ακόμα πιο σκληρά μέτρα – Όλα τα μέτρα αναλυτικά

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μη κρατικά πανεπιστήμια: «Συνταγματικό το πλαίσιο, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος» λέει το υπουργείο Παιδείας μετά την ακύρωση τριών αδειών από το ΣτΕ
Σε ζητήματα της διοικητικής διαδικασίας και όχι στον νόμο αποδίδει το υπουργείο τις πλημμέλειες που εντόπισε το δικαστήριο
Πανεπιστήμιο 32
Ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Βαρθολομαίο να στεφανώσει Κωνσταντίνο και Σάκκαρη τον Σεπτέμβριο του 2027: «Ίσως, αν έχω υγεία, θα δούμε»
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποκάλυψε την πρόσκληση του πρωθυπουργού για τον γάμο, ο οποίος προγραμματίζεται για το φθινόπωρο του προσεχούς έτους
Κυριάκος Μητσοτάκης και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
171
Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τη Δούρου, τον Πολάκη και τον Παππά: «Επιστρέφουμε, προχωράμε»
Με πρωταγωνιστές τη Ρένα Δούρου, τον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Παππά, η Κουμουνδούρου εγκαινιάζει νέα επικοινωνιακή καμπάνια, επιχειρώντας να αντιστρέψει την εικόνα αποσυσπείρωσης
Έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
79