Πολιτική

Παπαρήγα: Ακρως επικίνδυνη η παρέμβαση του ΣΕΒ

Αυταπάτη τα περί αλλαγής κλίματος στην αντιμετώπιση της Ελλάδας από την ΕΕ, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου η γ.γ. του ΚΚΕ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Άκρως επικίνδυνη” χαρακτήρισε τη χθεσινή παρέμβαση του ΣΕΒ, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, επισημαίνοντας ότι από τη μια οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν έχουν τίποτα πλέον να κερδίσουν, «τίποτα να πάρουν» από τους κατώτατους μισθούς των 400 και 500 ευρώ, αλλά ταυτόχρονα ο ΣΕΒ στην παρέμβασή του «δεν βάζει θέμα να καταργηθεί ο νόμος-μνημονιακός κι αυτός- που έλεγε ότι μειώνονται κατά 35% ο κατώτατος μισθός πρόσληψης για τους νέους μέχρι 25 ετών, καθώς αν τα επόμενα χρόνια σημειωθεί κάποια ανάκαμψη, αυτοί που θα προσλαμβάνονται στις βιομηχανίες θα είναι μέχρι 25 ετών, επομένως αυτοί μπορούν να προσλαμβάνονται με 400 και 500 ευρώ».

«Ως ΚΚΕ, λέμε στους εργαζόμενους να μην υπογράψουν ατομικές συμβάσεις και οι ομοσπονδίες να μην υπογράψουν συλλογικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών» είπε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «χρειάζεται αγώνας από τα κάτω». Κάλεσε σε απειθαρχία και ανυπακοή στους μνημονιακούς νόμους, και τόνισε ότι χωρίς λαϊκό αγώνα ό,τι και να γίνει στις εκλογές οι εργαζόμενοι δεν θα πετύχουν τίποτα.

Αναφορικά με την ΕΕ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι αποκαλύφθηκε η αυταπάτη που έσπερναν διάφορα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, για τον «νέο αέρα» που οδηγεί στην επαναδιαπραγμάτευση και επισήμανε ότι σε κάθε περίπτωση, προκαταβολικός όρος είναι να τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις εκ μέρους της Ελλάδας.

«Η επαναδιαπραγμάτευση αν γίνει θα γίνει με όρους σφαγής του λαού» υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα.

Διαβάστε

ΣΕΒ:Ελάτε να καταργήσουμε την μείωση του κατώτατου και την μετενέργεια

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τασούλας για τους δύο πυροσβέστες στο Ρέθυμνο: «Η απώλειά τους υπενθυμίζει το βαρύ τίμημα όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του και απηύθυνε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στο Πυροσβεστικό Σώμα
Κωνσταντινος Τασούλας
Χαρακόπουλος για Συνταγματική Αναθεώρηση: Άρνηση συναίνεσης ακόμη και για την προστασία της γλώσσας και της σημαίας
Ο γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας προειδοποιεί ότι στην επόμενη Βουλή μπορεί να μην υπάρχουν οι αναγκαίες πλειοψηφίες και επαναφέρει τον στόχο της αυτοδυναμίας ως εγγύηση πολιτικής σταθερότητας
Μάξιμος Χαρακόπουλος, Νέα Δημοκρατία