Πολιτική

Παππάς: “Ο Τσίπρας θα είναι ο μόνος μετά από τον Σημίτη που θα εξαντλήσει την θητεία του”

«Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης -χορήγηση 5 αδειών και καταβολή σημαντικού συνολικού τιμήματος- κατέρριψε τις θέσεις όσων μιλούσαν για δυνατότητα δημοπράτησης απεριόριστου αριθμού αδειών και μη ανάγκη καταβολής τιμήματος εκ μέρους των σταθμών. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί ζητούσαν απεριόριστες και “τζάμπα” άδειες», υπογραμμίζει ο Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στη Realnews.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής δηλώνει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2019, τονίζοντας παράλληλα ότι «ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός μετά τον Κώστα Σημίτη, την τετραετία 2000 – 2004, ο οποίος θα εξαντλήσει τη θητεία του».

Υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση έχει ήδη σχεδιάσει και θα υλοποιήσει την επόμενη ημέρα «με προοδευτικές θεσμικές τομές και υπέρ του κόσμου της εργασίας», προσθέτοντας ότι «θα είμαστε εμείς που θα διορθώσουμε τις αδικίες που προκάλεσαν τα μνημόνια σε βάρος των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και αυτή την εντολή θα μας τη δώσουν οι πολίτες».

Για τη ΝΔ λέει ότι βρίσκεται «σε ένα δραματικό υπαρξιακό πολιτικό αδιέξοδο» και της ζητεί «να αφήσει, προς το παρόν, τα αιτήματα για πρόωρες εκλογές και ας εξηγήσει στον κόσμο γιατί δεν συνέβη τίποτα από όσα προέβλεπε, όσο το πρόγραμμά μας πετυχαίνει. Ας εξηγήσει γιατί η οικονομία επί των ημερών μας ανακάμπτει, γιατί απέτυχαν τα σενάρια περί “αριστερής παρένθεσης”».

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Παππάς σημειώνει ότι «η τοπική αυτοδιοίκηση, με την εφαρμογή της απλής αναλογικής, είναι κατεξοχήν ένας τομέας όπου μπορούν και πρέπει να οικοδομηθούν ευρύτατες προοδευτικές συμμαχίες, ενώ και η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι μια διαδικασία η οποία χρειάζεται προοδευτικές συγκλίσεις».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης: Διέταξα ΕΔΕ για την τραγική συκοφαντία, η Μυρτώ διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει
Ο υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι το νοσοκομείο «λειτούργησε άψογα» και προειδοποιεί με απομάκρυνση από το ΕΣΥ και νομικές ενέργειες, εφόσον αποδειχθεί ότι οι καταγγελίες συνδέονται με προσωπική αντιδικία μεταξύ ιατρών
Άδωνις Γεωργιάδης 16
«Είναι σαφές ότι έπρεπε να παρέμβει η Μπακογιάννη»: «Σφυροκόπημα» της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για την παραίτηση Λαζαρίδη
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για καθυστερημένη αποχώρηση και πολιτική κάλυψη από το Μαξίμου, ενώ ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Νέα Αριστερά κάνουν λόγο για «λαϊκή κατακραυγή», «αποπροσανατολισμό» και «συγκάλυψη».
Μακάριος Λαζαρίδης 5