Πολιτική

Παρακολουθήσεις: Ξεκινά και επίσημα η «μάχη» στην Βουλή – «Πρεμιέρα» με τη Διάσκεψη των Προέδρων

Στο «πεδίο» της Βουλής έρχεται η υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων από σήμερα, Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022. Το μεσημέρι, στις 13:00, αναμένεται να συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων προκειμένου να προγραμματιστεί η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, αλλά και η σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. 

Η συζήτηση στην Βουλή για την υπόθεση της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, αλλά και της απόπειρας παρακολούθησής του μέσω του παράνομου λογισμικού predator, εκτιμάται ότι θα ανεβάσει το πολιτικό θερμόμετρο στα ύψη τις επόμενες ημέρες και την «μάχη» να κορυφώνεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας με την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση των πολιτικών αρχηγών.

Υπενθυμίζεται ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ακόμη και πριν από την προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ώστε να κληθούν για εξηγήσεις ο τέως διοικητής της ΕΥΠ και οι συναρμόδιοι υπουργοί. Από την πλευρά της, η κυβερνητική πλειοψηφία επιδιώκει η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών να αφορά τον διορισμό του νέου επικεφαλής της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη, προκειμένου να εγκρίνει και η Βουλή τον διορισμό.

Ως προς τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, αναμένεται να προγραμματισθεί στο διάστημα από την ερχόμενη Τετάρτη έως την Παρασκευή. Η σχετική ανακοίνωση θα γίνει μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής

Σε επόμενο χρόνο, το ζήτημα που αναμένεται να απασχολήσει την Βουλή είναι η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα των παρακολουθήσεων, όπως είχε ζητήσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και είχε εξαρχής συμφωνήσει η κυβέρνηση. Στο επίκεντρο θα τεθεί το «καυτό» ζήτημα της επέκτασης της έρευνας σε βάθος χρόνου -δηλαδή να μην αφορά μόνο την υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά να φθάσει έως το 2012.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης: Μέγιστο κοινοβουλευτικό ατόπημα από το ΠΑΣΟΚ με την στάση του στην ψηφοφορία για την άρση ασυλίας 14 βουλευτών της ΝΔ
Η αντιπολίτευση υιοθέτησε την στάση που ακολούθησε στο παρελθόν η Χρυσή Αυγή για τη ψήφο των βουλευτών στα μνημόνια και μετέπειτα η Ελληνική Λύση για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Παύλος Μαρινάκης 1
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 6 χρόνια διακυβέρνησης: Θα συνεχίσω να παλεύω, δεν αποφεύγω τις ευθύνες
«Ξέρω ότι χρειάζεται να αλλάξουν πολλά ακόμα στην πατρίδα μας. Και γι' αυτό θα συνεχίσω να παλεύω. Παίρνω δύναμη από τις στιγμές που όλοι οι Έλληνες νιώσαμε υπερήφανοι»
Από την ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019
6
Προκόπης Παυλόπουλος: «Με αιφνιδίασε όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το δημοψήφισμα – Κρατήσαμε πρακτικά από την σύσκεψη εκτός από ένα σημείο»
Τι είπε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την εισβολή του Παναγιώτη Λαφαζάνη - Όλα όσα αποκάλυψε για το τηλεφώνημα με τον Αλέξη Τσίπρα όταν του ανακοίνωσε πως θα κάνει δημοψήφισμα
Προκόπης Παυλόπουλος
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
8
Στη Λιβύη ο Θάνος Πλεύρης με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για το «τσουνάμι» μεταναστών: Το «παζάρι» και τα «ανταλλάγματα» για να μειωθούν οι ροές
Η Ελλάδα έγινε ήδη η δεύτερη χώρα μετά την Κύπρο που έχει μεταβάλει τη στάση της απέναντι στα αιτήματα για άσυλο από Σύρους πολίτες
Πρόσφυγες και μετανάστες στην Αγυιά Χανίων 1
Κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο Πολάκης θεσμικά αιτήθηκε την πληρωμή σε αγρότες και κτηνοτρόφους» – «Βιαστικοί ή συνυπεύθυνοι;»
Δημοσιεύματα και διαρροές με ονόματα βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το σημερινό για τον Παύλο Πολάκη έχουν στόχο να κρύψουν την ευθύνη του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του»
Ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή 3