Πολιτική

Το παρασκήνιο του συλλυπητήριου τηλεφωνήματος Γιλντιρίμ σε Τσίπρα – Η δέσμευση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Πληροφορίες για το παρασκήνιο της χθεσινής τηλεφωνικής συνομιλίας του Αλέξη Τσίπρα με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός 24/7 στους 88,6.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ τηλεφώνησε χθες στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να τον συλλυπηθεί για τον θάνατο του Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην πτώση του Mirage 2000-5, ανοιχτά της Σκύρου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός 24/7, μετά τα συλλυπητήρια του Τούρκου Πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη και ακολούθησε σχετική συζήτηση με τον Μπιναλί Γιντιρίμ για ενημερώνει ουσιαστικά για πρώτη φορά επισήμως και στο ανώτατο επίπεδο την ελληνική πλευρά.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως οι διαδικασίες θα κινηθούν με γοργούς ρυθμούς, θα υπάρξει γρήγορη παγίωση του κατηγορητηρίου και θα ολοκληρωθούν οι δικαστικές διαδικασίες.

Ωστόσο, ο Τούρκος Πρωθυπουργός, αν και απέφυγε να συνδέσει το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους φερόμενους ως πραξικοπηματίες που κρατούνται στη χώρα μας, υποστήριξε ότι έχουν καταφύγει στην Ελλάδα και έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο συνολικά 2.000 οπαδοί του Φετουλάχ Γκιουλέν, ζητώντας συνδρομή για την εξάρθρωση του δικτύου.

Μάλιστα, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να επικοινωνήσουν εντός των επόμενων ημερών αποκλειστικά για να υπάρξει ενημέρωση για την υπόθεση των δύο στρατιωτικών.

Τέλος, συμφώνησαν να ενισχύσουν τους διαύλους επικοινωνίας τους, αλλά και τον δίαυλο επικοινωνίας που υπάρχει μεταξύ των αρχηγών των δύο γενικών επιτελείων δηλαδή του Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη και του Στρατηγού Χουλουσί Ακάρ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έμμεση απάντηση στον Κώστα Καραμανλή – «Το έργο της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης προωθείται με την εμπιστοσύνη σε αυτήν»
«H αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης στη δικαιοσύνη μπορεί πολύ εύκολα σε αυτό το τοξικό περιβάλλον να γίνει μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία στο μυαλό των πολιτών», ανέφερε ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης 2
Έρχεται «χρονοκόφτης» στη Βουλή - Πάνω από 7 ώρες κράτησε η συζήτηση για την εξωτερική πολιτική
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν αυτή που αναδείχθηκε «πρωταθλήτρια» στην υπέρβαση του προβλεπόμενου χρόνου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για την εξωτερική πολιτική
Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την εξωτερική πολιτική
Χάρης Δούκας: «Διάλογο και με το κόμμα Τσίπρα» – Αιχμές για την επιλογή των προσυνεδριακών ομάδων
Επισήμανε πως έμαθε τη συμμετοχή του στην Πολιτική Γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου από τα μέσα ενημέρωσης και πως ο ίδιος είχε προτείνει 4-5 ανθρώπους για τις επιτροπές, εισηγήσεις που δεν έγιναν δεκτές
Ο δήμαρχος της Αθήνας Χάρης Δούκας 2
Η «μπηχτή» του Άδωνι Γεωργιάδη στον Τσίπρα για το βιβλίο του «Ιθάκη» - «Αλέξη φίλε μου, προλαβαίνεις να αλλάξεις τον τίτλο»
«Η επιλογή του να ονοματίσει το βιβλίο του ως "Ιθάκη" ανακαλεί υποχρεωτικά στη μνήμη μας τις διακοπές αμέσως μετά την τραγωδία στο Μάτι, πάνω σε πολυτελές σκάφος»
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στο βήμα της Βουλής 25
Δημήτρης Καιρίδης για Κυριάκο Βελόπουλο: Δεν είναι Ελληνική Λύση, είναι γερμανική – Ο πατριωτισμός είναι στις πράξεις και όχι στα κούφια λόγια
«Δεν μπορεί να είσαι πατριώτης, να λέγεσαι Ελληνική Λύση και να είσαι γερμανική λύση στο πρόβλημα των τραπεζών, της ρευστότητας, της οικονομίας»
Ο Δημήτρης Καιρίδης
23
Η Κομισιόν υιοθετεί τις προτάσεις της Ελλάδας για την ευρωπαϊκή αντιαεροπορική ασπίδα μέχρι το 2030
Το έγγραφο θα αποτελέσει εφαλτήριο για τον προσδιορισμό στρατηγικών επενδύσεων με στόχο για την ανάπτυξη των συλλογικών αμυντικών δυνατοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ευρωπαϊκή Ένωση 1