Πολιτική

Το παρασκήνιο του συλλυπητήριου τηλεφωνήματος Γιλντιρίμ σε Τσίπρα – Η δέσμευση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Πληροφορίες για το παρασκήνιο της χθεσινής τηλεφωνικής συνομιλίας του Αλέξη Τσίπρα με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός 24/7 στους 88,6.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ τηλεφώνησε χθες στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να τον συλλυπηθεί για τον θάνατο του Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην πτώση του Mirage 2000-5, ανοιχτά της Σκύρου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός 24/7, μετά τα συλλυπητήρια του Τούρκου Πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη και ακολούθησε σχετική συζήτηση με τον Μπιναλί Γιντιρίμ για ενημερώνει ουσιαστικά για πρώτη φορά επισήμως και στο ανώτατο επίπεδο την ελληνική πλευρά.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως οι διαδικασίες θα κινηθούν με γοργούς ρυθμούς, θα υπάρξει γρήγορη παγίωση του κατηγορητηρίου και θα ολοκληρωθούν οι δικαστικές διαδικασίες.

Ωστόσο, ο Τούρκος Πρωθυπουργός, αν και απέφυγε να συνδέσει το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους φερόμενους ως πραξικοπηματίες που κρατούνται στη χώρα μας, υποστήριξε ότι έχουν καταφύγει στην Ελλάδα και έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο συνολικά 2.000 οπαδοί του Φετουλάχ Γκιουλέν, ζητώντας συνδρομή για την εξάρθρωση του δικτύου.

Μάλιστα, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να επικοινωνήσουν εντός των επόμενων ημερών αποκλειστικά για να υπάρξει ενημέρωση για την υπόθεση των δύο στρατιωτικών.

Τέλος, συμφώνησαν να ενισχύσουν τους διαύλους επικοινωνίας τους, αλλά και τον δίαυλο επικοινωνίας που υπάρχει μεταξύ των αρχηγών των δύο γενικών επιτελείων δηλαδή του Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη και του Στρατηγού Χουλουσί Ακάρ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δούκας κατά Ανδρουλάκη για «αποκλεισμούς στελεχών» εν όψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – «Άνοιγμα» σε Τσίπρα
Ο δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ακόμη ότι το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη πρέπει να παραμείνει ανοιχτό και να μη σβηστούν τα ονόματα των νεκρών των Τεμπών έως ότου αποδοθεί δικαιοσύνη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας
3
Μητσοτάκης στη Βουλή για τα εθνικά θέματα: «Οι χειρισμοί δεν ασκούνται σε καφενεία και πάνελ – Η πατρίδα στέκεται πλέον όρθια»
Ο πρωθυπουργός πρόβαλε τα πεπραγμένα της εξωτερικής πολιτικής την τελευταία εξαετία, και ανέδειξε την ισχυροποίηση της Ελλάδας στα διεθνή συμμαχικά forα, για να αποκρούσει τα πυρά της αντιπολίτευσης
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής στη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τα εθνικά θέματα
19
Κυριάκος Μητσοτάκης για μειωμένο κόστος πετρελαίου θέρμανσης: «Είναι μία μικρή νίκη στη μάχη κατά της ακρίβειας»
«Η κυβέρνηση δίνει 200.000 ευρώ τον χρόνο επίδομα θέρμανσης για να στηρίξει όσους έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου, και που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη κρατικής ενίσχυσης» λέει ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
1
Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Θα πιάνατε τον Τραμπ από το πέτο και θα του λέγατε «go back» – Κάνω ισχυρή την Ελλάδα, όχι ρεντίκολο της Ευρώπης
«Η ειρήνη που πετύχαμε, μπορεί ο τρόπος του κυρίου Τραμπ να ξενίζει αλλά είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ και είναι στρατηγικός ετέρος της πατρίδας μας» ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
28
Έντονο φραστικό επεισόδιο Βελόπουλου – Καιρίδη στη Βουλή: «Ρε καημένο παιδί, υπουργός δεν θα γίνεις ξανά»
«Τα λεφτά είναι φορολογημένα στην Ελλάδα είναι της συζύγου μου που μένει εκεί χρόνια εγώ δεν ανακατεύομαι στα οικογενειακά σου. Μη το συνεχίζεις. Εσύ που έλεγες ότι οι Πόντιοι είναι Τούρκοι, δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς»
Ο Κυριάκος Βελόπουλος 5
Ο Κώστας Τσιάρας διαψεύδει ότι υπέβαλλε την παραίτησή του – «Δεν λιγοψύχησα ποτέ στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις»
«Η αξιοπιστία αυτών των σεναρίων που διακινούνται χαρακτηρίζουν αποκλειστικά τους εμπνευστές τους και όσους πρόθυμα τα υπηρετούν», τονίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Κώστας Τσιάρας 37