Πολιτική

Παρέμβαση State Department στα ελληνοτουρκικά – Κρίσιμο το ταξίδι Κοτζιά στις ΗΠΑ

Την ερχόμενη εβδομάδα ο Νίκος Κοτζιάς πάει στις ΗΠΑ. Το ταξίδι αυτό γίνεται σε έναν χρόνο κρίσιμο για τα ελληνοτουρκικά και όλα δείχνουν ότι ίσως υπάρξει παρέμβαση του State Department.

Πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν, άμεσα μάλιστα, παρέμβαση του State Department στα ελληνοτουρκικά. Η παρέμβαση αναμένεται να γίνει επί αμερικανικού εδάφους όπου θα βρεθούν, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, τόσο ο Νίκος Κοτζιάς, όσο και ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Νίκος Κοτζιάς θα ταξιδέψει στη Βοστώνη όπου θα έχει διαλέξεις σε τρία Πανεπιστήμια. Επισήμως ο Νίκος Κοτζιάς δεν έχει συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Εστία, ωστόσο, το πρόγραμμα του υπουργού είναι ευέλικτο και θα του επιτρέψει αν αυτό ζητηθεί είτε να συναντηθεί με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ στην Αμερικανική Πρωτεύουσα, είτε να μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα βρίσκεται ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η επίσκεψη των δυο υπουργών εξωτερικών στις ΗΠΑ ίσως είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την υπερδύναμη να παρέμβει και μάλιστα εντός… έδρας, έτσι ώστε τα ανοιζχτά ζητήματα να πάψουν να αποτελούν κίνδυνο ανάφλεξης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αυτό είναι το ερωτηματολόγιο αξιολόγησης των υπηρεσιών του Δημοσίου – Θα πραγματοποιείται 2 φορές τον χρόνο
Η αξιολόγηση θα γίνεται την περίοδο Απριλίου - Μαΐου και την περίοδο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου και θα αφορά υπηρεσίες του κεντρικού κράτου, ψηφιακές υπηρεσίες και υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Το ερωτηματολόγιο αξιολόγησης υπηρεσιών του Δημοσίου 8
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την ΕΡΤ και ενημερώθηκε για τη νέα υπηρεσία αυτόματου υποτιτλισμού των δελτίων ειδήσεων
Ο Πρωθυπουργός δήλωσε απολύτως ανοιχτός στην αναπροσαρμογή των απολαβών του προσωπικού της ΕΡΤ, καλύπτοντας μέρος της διαφοράς στις αμοιβές με τους ιδιωτικούς σταθμούς
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ