Πολιτική

Παύλος Μαρινάκης: Η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη δεν έχει σχέση με τον αγώνα του Πάνου Ρούτσι

«Ο κ. Τσίπρας έχει δικαίωμα να γράψει όσα βιβλία θέλει, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει»», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση για το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού

Για την τροπολογία για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη που θα τεθεί προς ψήφιση από τη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη, την υπόθεση των Τεμπών, την αυστιρή κριτική κατά της κυβέρνησης από τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά αλλά και το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» στο Mega, το πρωί του Σαββάτου (18.10.25).

Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία της κυβέρνησης για τον Άγνωστο Στρατιώτη προβλέπει ότι τη φύλαξη, τη συντήρηση και την προώθηση του μνημείου θα έχει πλέον το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ η επιβολή της τάξης στον χώρο θα παραμείνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Μας αρέσει ως χώρα, αναφέρομαι στο πολιτικό σύστημα, να δημιουργούμε κάποιους ‘δράκους’, γιατί αυτά πουλάνε περισσότερο. Η τροπολογία δεν έχει σχέση με τον αγώνα που έκανε ένας πατέρας για το παιδί του, ούτε είναι εκδικητική ούτε διχαστική».

«Ο κ. Δένδιας στη Βουλή είπε ότι είναι δίπλα στον κο Ρούτσι ανθρώπινα, όπως κι εμείς και λίγο αργότερα είπε ότι είναι δουλειά της δικαιοσύνης να αποφασίσει. Επέλεξαν κάποια μέσα να μην προβάλλουν τη δήλωση αυτή για να δημιουργήσουν ένα κλίμα διχασμού», τόνισε και υπογράμμισε:

«Αυτό το ιερό μνημείο συμβολίζει όσους έδωσαν τη ζωή τους και θυσιάστηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας είναι να βάζουμε στο ζύγι δύο ιερές έννοιες. Είναι ότι πιο ιερό η θυσία για την πατρίδα και βέβαια είναι ιερό το δικαίωμα ενός πατέρα, μίας μάνας, ενός συγγενή ή ενός φίλου να θρηνήσουν τον άνθρωπό του. Είναι λάθος να λένε ή το ένα ή το άλλο».

«Η τροπολογία θα λέει ότι στο μνημείο αυτό και σε ένα συγκεκριμένο χώρο γύρω από το μνημείο πως δεν θα επιτρέπεται καμία διαμαρτυρία, διαδήλωση, πανό ή γκράφιτι. Η επιβολή της τάξης θα γίνεται από την αστυνομία και η ανάδειξη και η συντήρηση του μνημείου είναι προτεραιότητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μόλις ψηφιστεί η τροπολογία στο συγκεκριμένο σημείο δεν θα επιτρέπεται ούτε η διαμαρτυρία ούτε γκράφιτι ούτε πανό, είτε είναι από αριστερή είτε κεντροδεξιά οργάνωση».

«Με τους γονείς δεν θα αντιπαρατεθούμε ποτέ»

Παράλληλα, ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και ιδιαίτερα την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, πως θέλησαν να καθυστερήσουν τη δίκη για τα Τέμπη.

«Δίπλα σε αυτό τον πονεμένο πατέρα πάρα πολλοί βρήκαν την ευκαιρία για πέντε λεπτά δημοσιότητας και πολιτικής επιβίωσης. Δεν είναι ο κος Ρούτσι και ο κάθε πατέρας ένα σημείο που διαμαρτύρεται εκεί και βρίσκει το κάθε πρόσωπο αφορμή να κάνει το προσωπικό του μανιφέστο».

«Με τους γονείς δεν θα αντιπαρατεθούμε ποτέ. Οι γονείς έχουν δικαίωμα να διεκδικούν ότι επιθυμούν, δεν θα τους στερήσει κανένας το δικαίωμα. Κανείς δεν ενοχλείται, σε κανέναν δεν χαλάει η αισθητική ο αγώνας ενός πατέρα».

«Το γεγονός ότι οι κοι Καραμανλής και Τριαντόπουλος θα δικαστούν από φυσικό δικαστή οφείλεται στην αλλαγή του Συντάγματος, που έγινε επί ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Καταργήθηκε η αποσβεστική προθεσμία κι έτσι από τις δικές μας ημέρες και μετά τα όποια αδικήματα έχουν τελέσει δεν θα παραγράφονται κι όλοι θα έχουμε τις ίδιες προθεσμίες παραγραφής».

«Ο κ. Τσίπρας έχει δικαίωμα να γράψει όσα βιβλία θέλει, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει»

«Δεν θα απαξιώσω έναν πρώην πρωθυπουργό, ούτε όμως θα τον φοβηθούμε», είπε αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Πρέπει να θυμίζουμε, να μην αφήσουμε τον κο Τσίπρα και κάθε πρώην πρωθυπουργό να επενδύει στη λήθη, ότι θα ξεχάσει ο κόσμος αυτό που έκανε. Το πιο σοβαρό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο ηθικό κομμάτι. Να μην κάνουμε το λάθος ότι ο πήχης μας είναι ο κ. Τσίπρας. Αν είναι να συγκριθούμε με μία κυβέρνηση που έπεσε ως κυβέρνηση στο 32% και ως αντιπολίτευση στο 17% και τώρα στο 5% και θεωρούμε ότι πρέπει να είμαστε καλύτεροι από αυτούς, έχουμε χάσει από χέρι».

«Ο κ. Τσίπρας έχει δικαίωμα να γράψει όσα βιβλία θέλει, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου για την αποχώρηση on air σε χρόνο – ρεκόρ: Θέλησαν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο
«Η δημοσιογραφία και η ενημέρωση έχουν να κάνουν και με το τι ρωτάς και με το τι δεν ρωτάς και με το τι θάβεις κάτω από ανύπαρκτα θέματα», λέει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχωρεί από την εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη στον ΣΚΑΪ
8
Κασσελάκης για τη διαρροή συνομιλίας του με την Τζάκρη: «Μακάρι να είχατε τα κότσια της» – «Θα το ερευνήσω έχοντας στο πλευρό μου τον Πρόεδρο»
Η Θεοδώρα Τζάκρη, μετά τη διαρροή αποσπάσματος συνομιλίας της με τον Στέφανο Κασσελάκη, προσφεύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη 7
Παύλος Μαρινάκης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επίθεση στην ελευθερία του Τύπου η αποχώρηση της από τηλεοπτική εκπομπή
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για αντιδημοκρατική συμπεριφορά μετά την αποχώρησή της από τηλεοπτική συνέντευξη στη Φαίη Μαυραγάνη στον ΣΚΑΙ
Παύλος Μαρινάκης 7
Νίκος Ανδρουλάκης: «Αδιανόητη η όποια συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Αρχιτεκτονική Άμυνας – Στόχος ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης»
«Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με άλλους όρους ο ρωσικός αναθεωρητισμός σε σχέση με τον τουρκικό αναθεωρητισμό» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Άδωνις Γεωργιάδης το παραδέχτηκε με αυτοπεποίθηση και χιούμορ: «Και μαλλιά έβαλα και μπότοξ έκανα, βάζω και κρέμες»
Ίσως είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτικός και μάλιστα προερχόμενος από τον χώρο της λεγόμενης, συντηρητικής παράταξης, που κάνει μία τόσο τολμηρή δημόσια ομολογία
Άδωνις Γεωργιάδης
81