Πολιτική

Παύλος Μαρινάκης: Καμία συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου

Κατηγορηματικός πως δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου, εμφανίστηκε σήμερα, Πέμπτη (26.09.24) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο Παύλος Μαρινάκης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για ενδεχόμενη αλλαγή εκλογικού νόμου ώστε να μην ιταλοποιηθεί η ελληνική πολιτική σκηνή, είπε ότι ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την πάγια θέση του και δεν προέβη σε πρόταση.

Την ίδια στιγμή, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και αναφερόμενος στο μεταναστευτικό και την αύξηση ροών είπε ότι είναι δεδομένο πως η Ελλάδα έχει την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, «και η κυβερνητική πολιτική έχει επιτυχία».

Αυτό, όπως εξήγησε, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά προσέθεσε πως η μεγάλη εικόνα είναι πως, από 93.000 διαμένοντες στη χώρα, σήμερα έχουμε 20.000 και οι δομές ήταν κάποτε φαβέλες ενώ σήμερα είναι σύγχρονες και ανθρώπινες. Η συνεργασία με την Τουρκία οδηγεί στην αντιμετώπιση δικτύου λαθροδιακινητών, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τη δήλωση του υφυπουργού Μεταφορών κ. Οικονόμου ότι λένε ψέματα οι μηχανοδηγοί για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου και κατεβαίνουν σε απεργία, είπε ότι δεν σημαίνει ότι κάθε αιτίαση σε απεργία είναι de facto αληθής. Ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός γνωρίζει -είπε- ποιες από τις αιτιάσεις των εργαζόμενων είναι αληθείς και ισχύουν.

Για τις περιπτώσεις Αυγενάκη και Σαλμά, είπε αφενός ότι δεν γνωρίζει αν επιστρέφει ο κ. Αυγενάκης στη ΝΔ, ενώ για την περίπτωση του κ. Σαλμά είπε ότι έδωσε απαντήσεις και πως ο βουλευτής δεν διεγράφη επειδή κατέθεσε ερώτηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέα πυρά Σαμαρά κατά κυβέρνησης: «Αν φύγουμε από την Κύπρο, θα πρόκειται για εθνικό ευτελισμό»
Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι τυχόν αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από τη Μεγαλόνησο μετά την κρίση στη Μέση Ανατολή θα συνιστούσε μήνυμα υποχώρησης απέναντι στην Τουρκία
Αντώνης Σαμαράς
23
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Αυξάνουμε τις ροές LNG από τις ΗΠΑ, μέσω Ελλάδας, προς ΝΑ Ευρώπη και Ουκρανία
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα συνδέει τις αυξημένες ροές υγροποιημένου φυσικού αερίου με την ενεργειακή και εθνική ασφάλεια, προαναγγέλλοντας επαφές σε Βουκουρέστι και Σόφια για τον «Κάθετο Διάδρομο»
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Κοντογεώργης: Κάθε εβδομάδα παράτασης του πολέμου, μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις σε ανάπτυξη και πληθωρισμό
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ απέκλεισε εκ νέου το σενάριο πρόωρων εκλογών και συνέδεσε την πορεία της οικονομίας με τη διάρκεια της κρίσης στη Μέση Ανατολή
Θανάσης Κοντογεώργης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: «Απαντούμε με πράξεις σε ένα αίτημα δεκαετιών»
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα επόμενα βήματα μετά την ψήφιση του νόμου ίδρυσης της ΑΣΠΤ, του πρώτου δημόσιου ανώτατου ιδρύματος στη χώρα για τη δραματική, την ορχηστική και τη μουσική τέχνη
Κυριάκος Μητσοτάκης