Πολιτική

Περιστέρα Μπαζιάνα: Πως πέρασε τέσσερις μέρες στο Πεκίνο (ΦΩΤΟ)

Το δικό της... δρόμο του μεταξιού επέλεξε η σύντροφος του πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα, κατά την τετραήμερη παραμονή της στην Κίνα. Προτίμησε να επισκεφτεί αυτόνομα τα αξιοθέατα στο Πεκίνο και τη Σανγκάη και αρνήθηκε να ακολουθήσει το επίσημο πρόγραμμα που προτείνεται συνήθως στις συζύγους των πρωθυπουργών.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το πως πέρασε τις τέσσερις μέρες της στην Κίνα η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα αποκαλύπτει η Real News της Κυριακής, μαζί με φωτογραφίες της χαμογελαστής Μπέτυς Μπαζιάνα. Στο Πεκίνο επισκέφθηκε την Απαγορευμένη Πόλη και τα Θερινά Ανάκτορα καθώς και το Τέμπλο του Ουρανού και το Σινικό Τείχος, ενώ βρέθηκε και κτίριο της Όπερας, ένα κτίριο μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής, που κάτω από τον επιβλητικό θόλο του στεγάζει αίθουσες θεάτρου, κονσέρτου και όπερας.

Η Μπέτυ Μπαζιάνα τόνισε στους συνομιλητές της ότι η πλούσια ιστορία και πολιτισμική προίκα αποτελούν κοινό σημείο αναφοράς τόσο του ελληνικού όσο και του κινέζικου λαού.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας της στα στενά δρομάκια πίσω από τη λίμνη Χουχάι του Πεκίνου, περιοχή με παλιά παραδοσιακά σπίτια όπου έμειναν αξιωματούχοι του αυτοκράτορα και τώρα είναι κέντρο πολιτιστικής ζωής, η Μπέτυ Μπαζιάνα επισκέφτηκε το εργαστήριο ενός Κινέζου καλλιτέχνη που ασκεί την τέχνη της παραδοσιακής κινέζικης καλλιγραφίας. Η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα εξασκήθηκε στη γραφή και της έκαναν δώρο δυο επιγραφές με τα ονόματα των γιών της, γραμμένα στα κινέζικα.

Όσο ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί που τον συνόδευαν βρίσκονταν για την επίσημη επίσκεψη στην έδρα της εταιρίας τηλεπικοινωνιών Huawei, η Περιστέρα Μπαζιάνα ξεναγείτο ανεπίσημα στην έδρα της εταιρίας.

Η πόλη που εντυπωσίασε περισσότερο την Μπέτυ Μπαζιάνα ήταν η Σανγκάη, παρά το γεγονός πως η ελληνική αντιπροσωπεία έμεινε εκεί λιγότερο από 24 ώρες.

Πηγή – Φωτογραφίες: Real News

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σιμόπουλος σε Κωνσταντοπούλου για το «σας αρέσει από πάνω;»: «Αν το έλεγα εγώ, θα γινόταν της τρελής – Θα με λέγατε σεξιστή»
Το εκτός μικροφώνου σχόλιο της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας πυροδότησε νέο επεισόδιο στην Ολομέλεια - Νέα ένταση μετά την κόντρα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο
Στράτος Σιμόπουλος 6
Ιστορική συμφωνία Ελλάδας και Βουλγαρίας: Επιστρέφουν 48 κειμήλια μετά από 109 χρόνια
Τα αντικείμενα είχαν μεταφερθεί στη Σόφια το 1917 και προέρχονται από μονές και εκκλησιαστικά ιδρύματα των Σερρών - Πολυετείς «σιωπηλές» διαπραγματεύσεις οδήγησαν στη συμφωνία - Στη Θεσσαλονίκη η επίσημη υπογραφή των πρωτοκόλλων, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
Λίνα Μενδώνη
ΠΑΣΟΚ για Τέμπη μετά την παραπομπή Τριαντόπουλου: «Άλλη μια φορά η κυβέρνηση εξαπάτησε τους πολίτες – Καμία συγκάλυψη»
Η Χαριλάου Τρικούπη επαναφέρει τους χειρισμούς στην προανακριτική - «Μεθόδευσε fast track διαδικασίες», υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη
Στα «κόκκινα» Κωνσταντοπούλου και Πολάκης στη συζήτηση για την άρση ασυλίας: «Κατασκευασμένη ψευδομήνυση κατ’ εντολή Μητσοτάκη» - «Δε θα προσκυνήσω»
Με 163 ψήφους εγκρίθηκε η άρση ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας και με 159 του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Απορρίφθηκαν τα αιτήματα για Πλεύρη και Θεοδωρικάκο
Παύλος Πολάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 36