Πολιτική

Πέτσας για εστίαση: Ό,τι χρειάζεται για να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία

Τα μέτρα στήριξης της εστίασης σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενόψει της επανεκκίνησης του κλάδου, στις 3 Μαΐου, τέθηκαν σε τηλεδιάσκεψη που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, με εκπροσώπους του EstiasiGreece και τη συμμετοχή του υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας- Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη, και της επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρίας Αντωνίου.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στη δυνατότητα αναστολής δημοτικών τελών που έχει δοθεί στους Δήμους και επισήμανε ότι οι σχετικές αποφάσεις λαμβάνονται από τα δημοτικά συμβούλια, καθώς και ότι καταβάλλεται προσπάθεια, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, για ομοιόμορφη εφαρμογή της ρύθμισης.

Ο Πέτσας για την ρύθμιση των χρεών

Για τη δυνατότητα ρύθμισης όλων των χρεών που δημιουργήθηκαν εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, από τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου του 2021, σε έως 100 δόσεις, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι η σχετική πλατφόρμα τίθεται σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες και εφόσον χρειαστεί, πρόκειται να δοθεί νέα παράταση, προκειμένου όλοι να μπορέσουν να υπαχθούν στη ρύθμιση.

«Μέλημά μας είναι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διευκολύνουμε την πραγματική οικονομία και για τον σκοπό αυτό θα χρησιμοποιήσουμε και όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της εστίασης έθεσαν το ζήτημα των αδειοδοτήσεων κοινόχρηστων χώρων και αιγιαλού, καθώς και των εξαιρέσεων που προκύπτουν για την επαναλειτουργία συγκεκριμένων επιχειρήσεων λόγω Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες εκδίδεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων για την παραχώρηση αιγιαλού για το έτος 2021.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Σκληρό ροκ» ΝΔ με ΠΑΣΟΚ με άρωμα «σκανδάλου»: Η στρατηγική του Μαξίμου στον δρόμο για τις κάλπες
Βασικό «όπλο» της «γαλάζιας» παράταξης, είναι ο κατακερματισμός στο πολιτικό σκηνικό και η αδυναμία συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων, ειδικά στον χώρο της κεντροαριστεράς
Κυριακος Μητσοτάκης
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Παρακράτος Άδωνι Γεωργιάδη στην Επιθεώρηση Εργασίας – Επιχείρηση απόπειρας εκβιασμών από Πέτρο Κουσουλό
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο για κατασκευασμένη υπόθεση και αντιπερισπασμό ώστε η κοινή γνώμη να μην ασχοληθεί με την έκρηξη στη Βιολάντα και την υπόθεση του Γιάννη Παναγόπολου
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Κωνσταντίνος Τασούλας για τις φωτογραφίες με τους 200 της Καισαριανής: «Καθοριστική συμβολή στην ιστορική μνήμη»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την πρωτοβουλία του υπουργείο Πολιτισμού για την εξασφάλιση των ιστορικών ντοκουμέντων από τις εκτελέσεις αγωνιστών την περίοδο της κατοχής
Κωνσταντίνος Τασούλας
Φωτογραφίες με τους 200 της Καισαριανής: «Είμαστε περήφανοι, δεν λύγισαν, δεν λιγοψύχησαν» δηλώνουν στο newsit.gr συγγενείς των εκτελεσθέντων
Τα 12 ιστορικά ντοκουμέντα που εμφανίστηκαν προς δημοπράτηση στο eBay και εξετάζει το ΥΠΠΟ φωτίζουν για πρώτη φορά τις τελευταίες στιγμές των 200 της Πρωτομαγιάς του ’44, ενώ συγγενείς μιλούν για «ανατριχίλα» και υπερηφάνεια και εντείνονται οι πιέσεις να αποκτηθούν από το κράτος
Κομμουνιστές αντιστασιακοί οδηγούνται στο απόσπασμα την Πρωτομαγιά του '44
25
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαψεύδει τις καταγγελίες για απλήρωτη εργαζόμενη: «Δεν απασχολείται στην Πλεύση Ελευθερίας εδώ και ένα χρόνο»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μιλά για «κακοστημένη σκηνοθεσία» στην υπόθεση «Βιολάντα», καταγγέλλει και «εντεταλμένες προσπάθειες εκβίασης» και δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά Γεωργιάδη, Κουσουλό και Πολύζο
Ζωή Κωνσταντοπούλου 23
Κυριάκος Μητσοτάκης για ανεργία στους νέους: Στόχος να ζουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές
Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε φοροελαφρύνσεις για νέους έως 25 ετών, στο «Σπίτι μου ΙΙ» και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι «η ακρίβεια και το στεγαστικό πιέζουν»
Κυριάκος Μητσοτάκης