Πολιτική

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Την ερχόμενη εβδομάδα η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης

Την ερχόμενη Τετάρτη θα ανακοινωθούν πιθανότατα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, δηλαδή το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, θα συγκληθεί για πρώτη φορά η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ που θα αναλάβει το ρόλο να οδηγήσει το κόμμα στο Συνέδριο, που εκτός απροόπτου, θα πραγματοποιηθεί λίγο μετά το Πάσχα.

Στην Πολιτική Γραμματεία που συνεδρίασε σήμερα αποφασίστηκε πως σε αυτό το νέο όργανο θα αξιοποιηθούν εκτός από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και στελέχη του κόμματος που τώρα δεν κατέχουν κάποια θέση ευθύνης, πρώην βουλευτές και υπουργοί αξιοποιώντας την εμπειρία τους.

Στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης θα συμμετέχουν μέλη της Προοδευτικής Συμμαχίας που έχουν ήδη προταθεί, αλλά και άλλες προσωπικότητες εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Τα ονόματα θα ανακοινωθούν πιθανότατα την Τετάρτη και δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου.

Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος παραμένει σε ισχύ και μετά τις γιορτές θα συνεδριάσει προκειμένου να εγκρίνει τον απολογισμό της προηγούμενης περιόδου. Το διεθνές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα διεξαχθεί στα τέλη Φεβρουαρίου και στη συνέχεια θα αρχίσουν να διαμορφώνονται τα τελικά συνεδριακά κείμενα.

Σύμφωνα με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ η Ρένα Δούρου θα αναλάβει ενεργό και συγκεκριμένο ρόλο στην αντιπολιτευτική γραμμή του κόμματος. Ο ρόλος της θα είναι διατομεακός και θα αφορά την κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον και την ενέργεια, τομείς με τους οποίους είχε ασχοληθεί ενεργά και ως περιφερειάρχης, συμμετέχοντας και στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Ήδη ετοιμάζει τις πρώτες της παρεμβάσεις σήμερα στη Ρόδο και τη Δευτέρα στην Ξάνθη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σωκράτης Φάμελλος: Ο Μίκης Θεοδωράκης μπόλιασε τον λαό με αξιοπρέπεια και πολιτισμό
«Ο Μίκης και το έργο του ανήκουν στο αύριο και ανήκουν σ' ένα αύριο που διεκδικεί και φέρνει έναν καλύτερο κόσμο», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον χαιρετισμό του σε εκδήλωση στη Ζάτουνα Αρκαδίας για τον αείμνηστο συνθέτη
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος στην εκδήλωση για τον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα Αρκαδίας
Αντιπαράθεση Στέφανου Κασσελάκη – Δημήτρη Μαρκόπουλου: «Για λάθος λέξη σε υπότιτλο ενός site απειλεί με μηνύσεις»
«Απίστευτος προπέτης ο Κασσελάκης, τη λέξη "business" την μπέρδεψε με "μίζες", χωρίς να ακούσει το απόσπασμα της ΕΡΤ έσπευσε να απειλήσει με μηνύσεις, προσοχή γιατί και εγώ κάνω αγωγές» τονίζει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος
Στέφανος Κασσελάκης 3