Πολιτική

Πιερρακάκης για Ταμείο Ανάκαμψης: Η επίδρασή του θα διαρκέσει πολύ πέρα από τη λήξη του – Έρχονται νέα μέτρα για το Στεγαστικό

«Η διαβούλευση αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ. Όπως συμβαίνει πλέον σε όλη την Ευρώπη, ο ρόλος του ταχυδρόμου ενισχύεται ως παρόχου ολοκληρωμένων υπηρεσιών από πόρτα σε πόρτα»

Ζητήματα όπως η επίδραση του Ταμείου Ανάκαμψης, το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, η ανάγκη αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ και τα μέτρα αντιμετώπισης του στεγαστικού προβλήματος, απασχόλησαν σε συζήτηση που είχε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο 6ο OT Forum του Οικονομικού Ταχυδρόμου με την Ελένη Στεργίου και τον Δημήτρη Μανιάτη.

Όπως αναφέρει ο Κυριάκος Πιερρακάκης σε ανάρτησή του στο Facebook «το Ταμείο Ανάκαμψης ήταν μια μεγάλη ευρωπαϊκή κατάκτηση. Η επίδρασή του θα διαρκέσει πολύ πέρα από τη λήξη του, γιατί κάθε έργο του συνδέεται με μια μεταρρύθμιση. Πρόκληση για την Ελληνική Κυβέρνηση είναι να λειτουργήσει ως καταλύτης για ιδιωτικές επενδύσεις».

Για το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, αναφέρει πως «είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στην ιστορία μας. Υποστηρίζουμε την αναδιάρθρωση των προγραμμάτων τύπου ΕΣΠΑ στο πρότυπο του Ταμείου Ανάκαμψης: Σύνδεση κάθε ευρώ με μεταρρύθμιση και προσέλκυση περισσότερων διασυνοριακών επενδύσεων».

Για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ο κύριος Πιερρακάκης τονίζει ότι «η διαβούλευση αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ. Όπως συμβαίνει πλέον σε όλη την Ευρώπη, ο ρόλος του ταχυδρόμου ενισχύεται ως παρόχου ολοκληρωμένων υπηρεσιών από πόρτα σε πόρτα. Στο πλαίσιο αυτό, πρακτικές όπως τα «shop-in-shop» αποτελούν κανονικότητα».

Για το στεγαστικό πρόβλημα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης προαναγγέλλει ότι «θα ακολουθήσουν κι άλλα μέτρα, όχι μόνο δημοσιονομικά, αλλά και ρυθμιστικά. Στηρίζουμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών απέναντι στην ακρίβεια, με πολιτικές που έχουν θεσμικό και όχι επιδοματικό χαρακτήρα» καταλήγει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 20
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 33