Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Πήραν πίσω κι άλλη τροπολογία – Την απέσυραν οι βουλευτές που την… κατέθεσαν

Πήραν πίσω κι άλλη τροπολογία – Την απέσυραν οι βουλευτές που την… κατέθεσαν

Μετά την έντονη αντίδραση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αποσύρθηκε η βουλευτική τροπολογία για αλλαγή στον Τελωνιακό Κώδικα από τους ίδιους τους τρεις βουλευτές που την είχαν καταθέσει.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης, Απόστολος Καραναστάσης και Μάριος Κατσής είχαν καταθέσει τροπολογία με την οποία εταιρεία που περνά περιουσιακό στοιχείο του κράτους μετά από διαδικασίες ιδιωτικοποίησης δεν βαρύνεται από τυχόν παραβάσεις λαθρεμπορίας που τελέσθηκαν την περίοδο που αυτό το περουσιακό στοιχείο ήταν υπό κρατική ιδιοκτησία.

Μια ρύθμιση, που όπως ευλόγως παρατήρησαν τα κόμματα είναι «θολή» και αδιαφανής γιατί δεν είναι «ορατό ποιον ή ποιους αφορά…» και έχει «οσμή σκανδάλου».

Ο ένας εκ των τριών υπογραφόντων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης μετά το «σφυροκόπημα» της αντιπολίτευσης, έσπευσε να αποσύρει την τροπολογία υποστηρίζοντας πως «στην αιτιολογική έκθεσή της δεν γίνονται σαφείς οι προθέσεις των βουλευτών και για να μην υπάρξουν στρεβλές εντυπώσεις, όπως αυτές που ακούγονται, την αποσύρουμε».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, νωρίτερα, είχε ζητήσει από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη (που το υπό συζήτηση και ψήφιση του νομοσχέδιο στην Ολομέλεια ήταν της αρμοδιότητάς του) να κάνει έγκαιρα γνωστό «εάν θα αποδεχθείτε αυτή την βουλευτική τροπολογία και θα τεθεί σε ψηφοφορία, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση η ΝΔ θα καταθέσει ονομαστική ψηφοφορία».

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης από την δική του πλευρά υποστήριξε πως «είναι περίεργο όχι μόνο πως ήρθε μια τέτοια τροπολογία από κυβερνητικούς βουλευτές και όχι από τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών εάν αισθάνεται την ανάγκη αλλαγή του Τελωνειακού Κώδικα (!)» και σημείωσε «επίσης, θα αποτελεί παράδοξο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών να αλλάζει (με την αποδοχή της τροπολογίας) τον Τελωνειακό Κώδικα!».

Για τροπολογία «κομπίνα» μίλησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς έθεσε ευθέως το ερώτημα σε ποιες συγκεκριμένες περιπτώσεως η τροπολογία αυτή θα έχει εφαρμογή.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης θέλοντας να «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις επιτέθηκε στη μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση λέγοντας ότι «δεν μπορείτε να μιλάτε εσείς για «βροχή» εκπρόθεσμων και ασχέτων τροπολογιών όταν εσείς έτσι νομοθετούσατε όλα τα προηγούμενα χρόνια», ενώ αρνήθηκε ότι η συγκεκριμένη τροπολογία είναι «φωτογραφική» και είπε αυτή θα επανέλθει από τον αρμόδιο υπουργείο…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε