Πολιτική

ΠΟΕΣΥ προς ΣΥΡΙΖΑ: Αποσύρετε το video που προσβάλει την πλειονότητα των δημοσιογράφων

Για απαράδεκτο διασυρμό των Ελλήνων δημοσιογράφων κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), με αφορμή το γνωστό τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και ζητά την απόσυρσή του καθώς “προσβάλει την πλειονότητα των δημοσιογράφων”.

Παράλληλα η ΠΟΕΣΥ καλεί την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την διάθεση των 20 εκατομμυρίων της διαφημιστικής εκστρατείας του “Μένουμε Σπίτι”.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ είναι η ακόλουθη:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών καταδικάζει τον απαράδεκτο διασυρμό των Ελλήνων δημοσιογράφων, όπως τίθεται μέσα από video που έδωσε στη δημοσιότητα η αξιωματική αντιπολίτευση στο πλαίσιο κριτικής της για την ενημερωτική καμπάνια της κυβέρνησης “Μένουμε Σπίτι”.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί το Σύριζα να αποσύρει άμεσα το video αυτό που προσβάλει την πλειονότητα των δημοσιογράφων οι οποίοι εργάζονται (όσοι έχουν ακόμη δουλειά), κάτω από εξαιρετικά δύσκολες και επώδυνες συνθήκες, ιδίως αυτή την περίοδο της επιδημίας του κορωνοϊού.

Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα πλήρη στοιχεία για την αδιαφανή ανάθεση του κονδυλίου των 20 εκατομμυρίων ευρώ σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ, που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στο δημοσιογραφικό και όχι μόνο χώρο, και ταυτόχρονα να εφαρμόσει επιτέλους την απόφαση που έχει πάρει εδώ και μήνες για τα μέτρα στήριξης του Τύπου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η «αλλαγή σελίδας» στην Ελλάδα το κεντρικό μήνυμα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δευτερογενείς μεταναστευτικές ροές δεν αποτελούν πλέον κύριο θέμα και η Γερμανία δείχνει κατανόηση για το γεγονός ότι η Ελλάδα προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Καγκελάριο, Φρίντριχ Μερτς στο Βερολίνο
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 8