Πολιτική

«Πόλεμος» ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: Ανενημέρωτη η Σπυράκη

Οι δηλώσεις της Μαρίας Σπυράκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση σε περιφερειακό σταθμό προκάλεσαν την οργή του ΠΑΣΟΚ.

Με αιχμηρή ανακοίνωση απαντά το ΠΑΣΟΚ σε δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Σπυράκη, σχετικά με την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η τροποποίηση του άρθρου 16, ώστε να επιτρέπεται η ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ.

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ, στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ανενημέρωτη παρουσιάστηκε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αφού σε σημερινές δηλώσεις της («Focus fm») έδειξε να αγνοεί ότι στις προτάσεις της Φώφης Γεννηματά περιλαμβάνεται η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Κατανοούμε βέβαια ότι οι συνεχείς περιστροφές και αλλαγές στη στάση του κ. Μητσοτάκη για το θέμα μπερδεύουν και τα στελέχη της ΝΔ.

Εκείνο όμως που έχει σημασία, είναι ότι έστω και με καθυστέρηση, αρχίζουν να κατανοούν ότι η ευκαιρία της αναθεώρησης δεν πρέπει να πάει χαμένη και να αναζητούν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση».

Τι είπε η Μαρία Σπυράκη

Η Μαρία Σπυράκη μιλώντας νωρίτερα στον ραδιοφωνικό σταθμό σχετικά τέλος με την Συνταγματική Αναθεώρηση υπογράμμισε ότι:

«Αν συμφωνήσουμε στη μικρή αναθεώρηση που προτείνει η κ. Γεννηματά, θα στείλουμε στις καλένδες το θέμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Και αναθεώρηση Συντάγματος, όπως ξέρετε, δεν μπορεί να γίνεται κάθε τρεις και λίγο.

Θέλουμε να αναθεωρηθεί το άρθρο 16, το οποίο η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρούμε εγκληματικό. Επίσης έχει πολύ μεγάλη σημασία η αναθεώρηση του άρθρου 86, του νόμου περί ευθύνης υπουργών».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φλωρίδης: Το πολιτικό σύστημα μεταφέρει τις αδυναμίες τους στη Δικαιοσύνη, προκαλώντας απαξίωση και πλήγμα στη Δημοκρατία
Η γενική συνέλευση εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο οι εισαγγελείς «καταδικάζουν κάθε προσπάθεια απαξίωσης και στοχοποίησης των εισαγγελικών λειτουργών, με αφορμή τους χειρισμούς τους σε συγκεκριμένες υποθέσεις»
Γιώργος Φλωρίδης
Κόντρα Πολάκη - Παπαθανάση στη Βουλή για τον Πιερρακάκη στο Eurogroup: «Θα γίνει πιο μισητός και από τον Ντάισελμπλουμ», «εσείς χειροκροτούσατε τον Βαρουφάκη»
Η επίθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του υπουργού Εθνικής Οικονομίας στην προεδρία του Eurogroup προκάλεσε το «καρφί» του αναπληρωτή υπουργού
Ο Παύλος Πολάκης 6