Πολιτική

Πόλεμος στο Ισραήλ: Επαφές Μητσοτάκη για να προστατευτεί η Μονή Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα

Σε επαφές με το Ισραήλ βρίσκεται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ώστε να προστατευτεί η Μονή Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την αλληλεγγύη που εξέφρασε στους πληγέντες των πρόσφατων φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα, κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συζήτησαν και τις εξελίξεις στο Ισραήλ και τη Μέση Ανατολή.

«Σας ευχαριστώ και πάλι για τα μηνύματα συμπαράστασης και αγάπης στον πολύ δύσκολο τελευταίο μήνα με τις φυσικές καταστροφές», ανέφερε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης ήταν από τους πρώτους που είχαν μιλήσει για τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του, μεταξύ άλλων, για τη χριστιανική παρουσία στους Αγίους Τόπους και ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι η κυβέρνηση έχει έρθει σε επαφή με την ισραηλινή πλευρά για να προστατευθεί η Μονή Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα από πλήγματα των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

mitsotakis bartholomew

Επιπλέον, ο κ.κ. Βαρθολομαίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη στήριξή του στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του Πατριαρχείου.

mitsotakis bartholomew

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκ μέρους της κυβέρνησης, η υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, πρέσβης Άννα-Μαρία Μπούρα. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο συνόδευε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ.

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Σφάζονται» ΠΑΣΟΚ και Καραμέρος για τις ανεξάρτητες αρχές: «Πιάνει πόρτα για τον χειμώνα» – «Κατανοώ, δύσκολη μέρα μετά τα όσα σας καταλόγισε ο Καστανίδης»
Η Χαριλάου Τρικούπη σήκωσε το γάντι και έκανε λόγο για προσωπικές επιθέσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη
Γιώργος Καραμέρος
Ελληνικό «μπλόκο» στα προβλήματα του SAFE: Διορθωτικές παρεμβάσεις στα κονδύλια της Άμυνας ζήτησε ο Δένδιας από τον Κουμπίλιους
Στο επίκεντρο της συνάντησης η ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική, οι καινοτόμες τεχνολογίες και η ανάγκη ενίσχυσης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας
Δένδιας και Κουμπίλιους