Πολιτική

Πολιτικές διώξεις καταγγέλλει ο Κοτζιάς στο υπουργείο Εξωτερικών

Πολιτικές διώξεων στο υπουργείο Εξωτερικών καταγγέλλει σε γραπτή δήλωσή του ο πρώην ΥΠΕΞ και πρόεδρος της Κίνησης Ιδεών & Δράσης "Πράττω" Νίκος Κοτζιάς, και καλεί τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, «να αντιληφθεί ότι η εποχή των ανεύθυνων αρχόντων έχει προ πολλού τελειώσει».

Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά, ο υπουργός Εξωτερικών «αποφάσισε την απομάκρυνση από τις θέσεις τους και την ακύρωση μετάθεσης διπλωματών που, πιστοί στην Πατρίδα και στον όρκο τους, εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια ευσυνείδητα, με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα», και αναφέρεται στην πρεσβευτή της Ελλάδας στη Μόσχα που μόλις πριν από 20 ημέρες παρέδωσε τα διαπιστευτήριά της, προσωπικά, στον Πρόεδρο της Ρωσίας» και σύμφωνα με τον πρόεδρο του “Πράττω” η απομάκρυνσή της «εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς».

Κάνει επίσης λόγο για «πολιτική της εκδικητικότητας» που «στράφηκε ενάντια σε όλους τους πρεσβευτές που συμμετείχαν το 2017 στη διαπραγμάτευση του Κραν Μοντανά» αλλά και «σε όλους τους διπλωμάτες που συνέβαλαν στη λύση του Ονοματολογικού».

Όσον αφορά το τελευταίο αναφέρεται ειδικότερα στον πρέσβη στην Άγκυρα, κ. Μαυροειδή, ο οποίος «υπηρετεί εκεί μόλις ενάμιση χρόνο, ενώ στο ενεργητικό του έχουν καταγραφεί μεγάλες διπλωματικές επιτυχίες, ανάμεσα στις οποίες και οι συμφωνίες των ΜΟΕ (2015-6) με την τότε ΦΥΡΟΜ». Και στο πλαίσιο αυτό χαρακτηρίζει την κυβέρνηση της ΝΔ «δίγλωσση και υποκριτική», καθώς «παραπονιέται” που ο εκλεκτός της κ. Λουκάκης, παρέμεινε στο πόστο του πρέσβη στην Άγκυρα “μόνο” (!) πεντέμισι χρόνια (2012-2017)» και «αν και διπλωμάτης εν υπηρεσία επέλεξε να παραμείνει στην Άγκυρα για ένα χρόνο ακόμα (2017-8), και μάλιστα κάνοντας χρήση άδειας»

Τέλος, διαπιστώνει «ότι όλα τα πιο πάνω γίνονται με τη συνένοχη σιωπή “αρμόδιων” στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η γκρίνια στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τα «αγκάθια» στον δρόμο για το συνέδριο και οι «παιδικές αρρώστιες της αριστεράς»
Η εσωκομματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην ηγεσία του κόμματος, παρά το γεγονός ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για διαφωνίες. 
Ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Παππάς
Δημοσκόπηση Interview: Στις 15,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Στην τέταρτη θέση έπεσε η Πλεύση Ελευθερίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας», ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο «κανένας»
Κάλπη με ψηφοδέλτια στις εκλογές 4
Τι περιλαμβάνει η νέα συμφωνία με την Ιταλία για τα τρένα και ποιες δεσμεύσεις αναλαμβάνει η Ελλάδα – Το παρασκήνιο της υπογραφής της
Στις «ράγες» του ελληνικού σιδηρόδρομου επενδύσεις 360 εκατ. ευρώ από τη Hellenic Train - Μέχρι το 2027 η Ελλάδα θα έχει παραλάβει τα νέα τρένα
Κυριάκος Μητσοτάκης / Τζόρτζια Μελόνι
Μητσοτάκης για το νέο αεροσκάφος του ΕΚΑΒ: Μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς και γρήγορες αεροδιακομιδές σε μεγάλα νοσοκομεία
«Και σε μία χώρα με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της πατρίδας μας, με τη νησιωτικότητα, καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη είναι η σημασία αυτών των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην παράδοση - παραλαβή του αεροσκάφους, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ 1