Πολιτική

Ποτάμι: Φέρτε στη Βουλή τη συμφωνία των 500 εκατ. για τα αεροσκάφη

Να φέρει στη Βουλή τη συμφωνία της Ελλάδας με αμερικανική εταιρεία που αφορά την ανακατασκευή πέντε πολεμικών αεροσκαφών έναντι 500 εκατομμυρίων δολαρίων, ζητά το Ποτάμι με ανακοίνωσή του.
 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Νέα ερωτηματικά προκαλούν οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για την απόφαση του ΚΥΣΕΑ, μετά από εισήγηση του Πάνου Καμμένου, να ανακατασκευασθούν 5 παλιά αεροσκάφη έναντι 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας απαιτούν από την κυβέρνηση να δώσει επιτέλους εξηγήσεις.”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι και θέτει μια σειρά από ερωτήματα:

“ Όταν η ίδια η εταιρεία Lockheed με επιστολή του αντιπροσώπου της δηλώνει καθαρά ότι “η ενεργοποίηση των Ρ-3Β δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη επιλογή χαμηλού κόστους βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα”, ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν το ΚΥΣΕΑ σε αυτή την επιλογή; Πως είναι δυνατόν η ίδια η κατασκευάστρια εταιρεία να παραδέχεται ότι η ανακατασκευή των αεροσκαφών είναι “μη τεχνικοοικονομικά συμφέρουσα” και το ΚΥΣΕΑ να την προκρίνει; Ταυτόχρονα η αποκάλυψη ότι σύμφωνα με τους σειριακούς τους αριθμούς τα αεροπλάνα δεν είναι 35 ετών αλλά πενήντα (!) γεννούν επιπρόσθετα ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος ανακατασκευής. Πόσο μάλλον που η ίδια η εταιρία επισημαίνει ότι τα αεροπλάνα βρίσκονται τόσα χρόνια στο έδαφος «χωρίς να έχουν εφαρμοσθεί εργασίες μακράς αποθήκευσης».

Στη συνέχεια, το Ποτάμι ξαναρωτά “γιατί η κυβέρνηση έδωσε προτεραιότητα σε αυτήν την πολεμική δαπάνη- που θα μας στοιχίσει 500 εκατομμύρια -τις ίδιες μάλιστα μέρες που αποφάσιζε ότι για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης δε μπορεί να διαθέσει περισσότερα από 207 εκατομμύρια; Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, η οποία αμφισβητεί όλες τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, σεβάστηκε απολύτως την εισήγηση για την έγκριση αυτού του εξοπλιστικού προγράμματος; Όταν μάλιστα ο υπουργός για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ.Νικολούδης παραδέχεται δημοσίως ότι οι μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα κινούνται κατά μέσο όρο στο 4%”.

“Όλα αυτά θα πρέπει πλέον να απαντηθούν στη Βουλή, η οποία θα πρέπει να λάβει άμεσα γνώση του ακριβούς περιεχομένου της συμφωνίας”, καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 9
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της – «Έλα ξανά του χρόνου»
Το βράδυ της Πέμπτης η Μαντόνα ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από φωτογραφίες και βίντεο από το εορταστικό κλίμα με τον Μητσοτάκη να το αναδημοσιεύει με στόρι
Κυριάκος Μητσοτάκης 24
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 126
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 19