Πολιτική

Πούτιν: Έρχεται και τα θέλει όλα – Απόβαση με υπουργούς και επιχειρηματίες

Έξι υπουργοί και δεκάδες επιχειρηματίες καταφθάνουν μαζί με τον... Τσάρο της Ρωσίας Βλαδιμίρ Πούτιν που έρχεται ξανά στην Ελλάδα μετά από 10 χρόνια. Το timing της επίσκεψης δεν είναι τυχαίο. Υπήρξε προετοιμασία σε πολλά επίπεδα και αναμένονται πολλές συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας Ρωσίας σε πολιτικό, οικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φτάνει στην Αθήνα στις τρεις και μισή το μεσημέρι. Θα συναντηθεί τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Συνοδεύεται από έξι υπουργούς, αλλά και τους επικεφαλής της GazpromΚΑΙ Της rOSNEF οι οποίο ξεχωρίζουν ανάμεσα στους δεκάδες επιχειρηματίες που θα βρεθούν με τον Ρώσο Πρόεδρο στην Αθήνα.

Μπορεί ο Ρώσος Πρόεδρος να ήρθε στην χώρα και για το προσκύνημα στο Άγιο Όρος, όμως οι… business είναι business. Έτσι αναμένεται να υπογραφούν 8 μνημόνια συνεργασίας και συμφωνίες τόσο σε διακρατικό όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο, ενώ στην κορυφή της ατζέντας βρίσκονται και οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στη Ρωσία που τόσο έχουν πληγεί από το ευρωπαϊκό εμπάργκο.

Ανάμεσα στα άλλα ξεχωρίζουν η υπογραφή συμφωνίας των ΕΛΠΕ με τη Rosneft για το πετρέλαιο, οι συζητήσεις για τη μείωση των ήδη χαμηλών τιμών του φυσικού αερίου, αλλά και οι συζητήσεις για συμμαχία στον αγωγό South Stream 2.

Οι Ρώσοι ωστόσο φέρνουν στις αποσκευές του και δυο προτάσεις επιχειρηματικού αλλά και γεωστρατηγικού χαρακτήρα που έχουν να κάνουν με τις μεταφορές. Αυτές αφορούν τόσο στον ΟΛΘ που θα δώσει την ευκαιρία στη Ρωσία για ένα λιμάνι στη Μεσόγειο, όσο όμως και στην απόκτηση του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και της Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρόμων, που θα ολοκληρώσει το πακέτο της πρότασης για τις μεταφορές.

Η ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Ρώσου Προέδρου, και των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπιών, θα επικεντρωθεί α) στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων (συμπ. προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων, προώθηση ελληνικών εξαγωγών κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα, ενέργεια, τουρισμός), β) στην αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και ΝΑΤΟ-Ρωσίας γ) και τη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, της επιστήμης και της τεχνολογίας στο πλαίσιο, επίσης, του Αφιερωματικού Έτους 2016.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 13
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 18
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32