Πολιτική

Πρωτοβουλία Πατούλη για το μεταναστευτικό

Την ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας από μέρους της Κ.Ε.Δ.Ε και των ακριτικών δήμων της χώρας που βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη ραγδαία εισροή προσφύγων και μεταναστών στο ελληνικό έδαφος, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μία ενιαία εθνική πολιτική στο μεταναστευτικό, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, από τη Λέσβο όπου βρέθηκε για την αποτύπωση της πραγματικής διάστασης του προβλήματος που αντιμετωπίζει το νησί.  

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εξακριβώνοντας ότι η κατάσταση βρίσκεται σε οριακό σημείο, η απουσία εθνικού σχεδιασμού στη διαχείρισή του και στήριξης από μέρους της Πολιτείας προς την Αρχή και την κοινωνία του νησιού, επιστράτευσε την τοπική αυτοδιοίκηση να σηκώσει το βάρος ενός πανευρωπαϊκού προβλήματος για το οποίο χρειάζονται άμεσα να αναληφθούν πρωτοβουλίες. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν ενέργειες από μέρους της Κ.Ε.Δ.Ε και προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών προκειμένου να δοθεί ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα μέσω της κεντρικής εξουσίας.

«Εκτός από την καταγραφή του προβλήματος, με τη φυσική μας παρουσία, σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών ιατρών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, παρείχαμε την υγειονομική λύση στους ανθρώπους αυτούς μέσα από εξετάσεις και τη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής. Κρίνουμε απαραίτητο η κεντρική εξουσία να κινητοποιηθεί άμεσα προκειμένου να γίνεται ταχεία μετακίνησή τους ώστε να υπάρχουν οι ελάχιστες δυνατές επιπτώσεις στη ζωή και στην κοινωνία του νησιού. Ο Δήμος στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για την καλύτερη δυνατή διαχείριση της κατάστασης λειτουργώντας ως ανάχωμα μέχρι το Κράτος να οργανωθεί. Πλέον η ανάγκη να λειτουργήσει ένα ενιαίο εθνικό σχέδιο δεν χωράει αναβολής. Εάν η Πολιτεία δεν μπορεί άμεσα να φτιάξει δομές, η λύση είναι να απελευθερώσει πόρους, να δώσει έμψυχο δυναμικό και να άρει τις όποιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις δίνοντας στους ίδιους τους Δήμους τα μέσα να διαχειριστούν το πρόβλημα» τόνισε ο κ. Πατούλης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε κατέθεσε τη στήριξη του συνόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης προς τον Δήμο Λέσβου και παρείχε διαβεβαιώσεις προς τους ενδεχόμενους τουρίστες ότι δεν υπάρχει λόγος ακύρωσης της επίσκεψής τους στο νησί. Τις επόμενες ημέρες θα αναληφθούν πρωτοβουλίες από μέρους της Κ.Ε.Δ.Ε με επίκεντρο και άλλους ακριτικούς Δήμους που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα διεκδικώντας ταχείες διαδικασίες προώθησης, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και διαφύλαξη της τάξης στις τοπικές κοινωνίες και λόγω της τουριστικής περιόδου.

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ευχαρίστησε θερμά την Κ.Ε.Δ.Ε και τον Πρόεδρό της Γιώργο Πατούλη, για την άμεση ανταπόκριση και στήριξη προς την τοπική κοινωνία και Αρχή του νησιού.
Την ομάδα των εθελοντών γιατρών του Κοινωνικού Ιατρείου που πραγματοποίησε τον υγειονομικό έλεγχο αποτέλεσαν η παιδίατρος Ελένη Μελιάδου, ο παθολόγος Νίκος Καλιακμάνης, ο χειρουργός – αγγειολόγος Γιάννης Κονιδάρης, η παιδίατρος Σωτηρία Κουτουλογένη, ο δερματολόγος Κάτων Νομικός, η παθολόγος Ζωή Λειβαδίτη, και η φαρμακοποιός Άννα Παπαπροκοπίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ το επόμενο διάστημα πρόκειται να αναλάβει και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τον Έλληνα Επίτροπο για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ρένα Δούρου: Ούτε βήμα πίσω για την Έλενα Ακρίτα – Μήνυμα στη ΝΔ για την αντιπροεδρία της Βουλής
Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι η Κουμουνδούρου επιμένει στην υποψηφιότητα της Έλενας Ακρίτα, απαντώντας στις πληροφορίες περί καταψήφισής της από τη ΝΔ
Η Ρένα Δούρου και η Έλενα Ακρίτα 11
Κωνσταντοπούλου για Ακρίτα: «Θα την ψηφίσουμε για αντιπρόεδρο της Βουλής, μπορεί να υπηρετήσει επάξια και σαφώς καλύτερα από άλλους»
«Είναι εξάλλου τραγικό την ημέρα που διαπράττεται άλλη μια γυναικοκτονία, η ΝΔ να επιδιώκει να αφήσει το Προεδρείο της Βουλής χωρίς καμμία γυναίκα…» γράφει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ζωή Κωνσταντοπούλου 39