Πολιτική

Πυρ και μανία ο Κοτζιάς με τους ΑΝΕΛ: Άλλοι υπονομεύουν την κυβέρνηση, όχι εγώ

Ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις αναφορές του εκπροσώπου του ΑΝΕΛ εις βάρος του εμφανίζεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Εδώ και μερικές ώρες, μετά τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη βεβαιότητα ότι θα περάσει από τη Βουλή, έχει ξεσπάσει "ανένδοτος" ανάμεσα στον ίδιο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ο Νίκος Κοτζιάς δέχτηκε επιθέσεις από τους ΑΝΕΛ (με τελευταία αυτή από τον εκπρόσωπο του κόμματος Θόδωρο Τουσουνίδη) γιατί δήλωσε βέβαιος ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα υπερψηφιστεί από τη Βουλή έστω και χωρίς τη στήριξη του συγκυβερνώντος κόμματος. Σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες «την κυβερνητική συνεργασία υπονομεύουν αποκλειστικά και μόνο εκείνοι που απειλούν διαρκώς ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση και όχι όσοι λένε ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το έργο της με τη λήξη της τετραετίας».

Η κόντρα ανάμεσα στις δυο πλευρές ξέσπασε μετά τη φράση του Νίκου Κοτζιά πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από τη Βουλή με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού κι άλλων βουλευτών.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε με ανακοίνωση των ΑΝΕΛ, που εξαπέλυσαν επίθεση στον υπουργό Εξωτερικών. Και συνεχίστηκε το πρωί της Παρασκευής (21.09.2018) όταν στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θόδωρος Τουσουνίδης κάλεσε τον Νίκο Κοτζιά να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του, σημειώνοντας πως το γεγονός πως έχει γίνει υπουργός, το χρωστάει στο κόμμα τους.

«Ο κ. Κοτζιάς δεν θα πρέπει να ξεχνάει ότι στην καρέκλα που κάθεται, την υπουργική, το οφείλει στους ΑΝΕΛ», τόνισε ο Θόδωρος Τουσουνίδης.

Ο Θ. Τουσουνίδης κάλεσε τον Νίκο Κοτζιά να είναι πιο… σοβαρός στις τοποθετήσεις του, λέγοντας πως όσοι μετέχουν στη συγκυβέρνηση θα πρέπει «να φερόμαστε και να τοποθετούμαστε με σεβασμό και προσοχή».

Αναφερόμενος στον Νίκο Κοτζιά, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ τόνισε πως «θα πρέπει λοιπόν, όταν προσεγγίζει προβλήματα, όταν θέλει να κάνει προβλέψεις στα όρια της μαντείας, να είναι πολύ προσεκτικός». Και επανέλαβε αυτό που ανέφερε και η ανακοίνωση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων: «άλλωστε είναι ένας πολιτικός που ποτέ δεν δοκιμάστηκε στον στίβο της πολιτικής ζητώντας τον σταυρό προτίμησης από τους Έλληνες ψηφοφόρους».

Σημείωσε δε ότι «κανένας δεν μπορεί επειδή το επιθυμεί ο ίδιος να βγάλει τους ΑΝΕΛ εκτός παιχνιδιού γιατί οι ΑΝΕΛ βρίσκονται στο παιχνίδι μετά από απόφαση του ελληνικού λαού». Κατηγόρησε επίσης τους Νίκο Κοτζιά και Κυριάκο Μητσοτάκη πως «παραδίδουν το όνομα Μακεδονία» και «θα πρέπει πάρα πολύ σοβαρά να το ξανασκεφτούν γιατί έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την επιθυμία ενός ολόκληρου λαού».

Ο Θόδωρος Τουσουνίδης επικαλέστηκε τα λόγια του Πάνου Καμμένου, στην ίδια εκπομπή πριν από μερικές μέρες, για το τι θα κάνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όταν φτάσει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή. «Θα στηρίξουμε και θα συνεχίσουμε να παράγουμε έργο με αυτή την κυβέρνηση, μέχρι τη στιγμή που θα χτυπήσει την πόρτα του ελληνικού κοινοβουλίου μία συμφωνία», σημειώνοντας πως «εφόσον έρθει η Συμφωνία, η απόφασή μας κάποια στιγμή το 2019 είναι να δώσουμε στους Έλληνες τη δυνατότητα στους Έλληνες να αποφασίσουν».

Δείτε τι δήλωσε ο Θόδωρος Τουσουνίδης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 18
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32