Πολιτική

Πυρά Αυγέρη κατά Μαρινάκη: «Έχει τον άχαρο ρόλο να υπερασπιστεί αυτήν και την προηγούμενη διακυβέρνηση Μητσοτάκη»

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, έριξε ευθείες βολές κατά του Παύλου Μαρινάκη μετά από σχόλιο που έκανε σήμερα (21.10.2023) το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Παύλος Μαρινάκης σχολιάζοντας χθεσινή ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard and Poor’s μίλησε για «Πολάκεια ανακοίνωση» και η Δώρα Αυγέρη απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Ο κ. Μαρινάκης έχει τον άχαρο ρόλο να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα αυτής αλλά και της προηγούμενης διακυβέρνησης Μητσοτάκη», αναφέρει η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη σε ανακοίνωσή της.

Όπως συνεχίζει στη δήλωσή της η κ. Αυγέρη: «Αντιλαμβανόμαστε τη θέση του, οφείλουμε, όμως, να του υπενθυμίσουμε τα εξής:

  • Η μεγέθυνση της οικονομίας την περίοδο 2019- 2023 μας κατέταξε στη 18η θέση στην Ε.Ε..
  • Οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν κατά 6,8% για το 2022 (εαρινή έκθεση της Κομισιόν).
  • Το δημόσιο χρέος μειώνεται ως ποσοστό του ΑΕΠ κυρίως λόγο πληθωρισμού, όπως επισημαίνουν οι θεσμοί και αναλυτές διεθνώς.
  • Οι ιδιωτικές επενδύσεις αφορούν κατά κύριο λόγο εξαγορές κόκκινων και πράσινων δανείων από τα funds.
  • Το σωρευμένο ιδιωτικό χρέος απειλεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Η παράταξη του κ. Μαρινάκη έχει αναλάβει το ρόλο του επιστάτη χρεοκοπιών, κατασχέσεων και πλειστηριασμών.

Η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη είναι η Ελλάδα των λίγων και εκλεκτών. Δεν μπορεί να εγγυηθεί κανέναν εκσυγχρονισμό, αλλά αλλεπάλληλες κρίσεις.

Η χώρα μας χρειάζεται μια μεγάλη προοδευτική στροφή, μια ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση» καταλήγει στη δήλωσή της η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βενιζέλος σε Μαρινάκη για το «εμπνευστής του αμελλητί»: Η ΝΔ καταστρατήγησε το Σύνταγμα και τώρα υπόσχεται νέο
«Αντί να αναλάβει την ευθύνη της, η ΝΔ λέει ότι φταίει η διατύπωση του 2001 που την έκανα εγώ. Ευχαριστώ για την τιμή αλλά αδικεί ανθρώπους της ΝΔ» είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ευάγγελος Βενιζέλος
12
Γεωργιάδης σε Βενιζέλο: Η ΝΔ δεν θα συγκυβερνήσει με Βελόπουλο και Λατινοπούλου, πήγαινε στον φίλο σου τον Ανδρουλάκη και πες μας τι θα κάνετε
«Πλην του ΠΑΣΟΚ, άλλη συγκυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει. Αν δεν θέλετε, θα έχουμε ξανά εκλογές» επεσήμανε ο υπουργός Υγείας
Ευάγγελος Βενιζέλος και Άδωνις Γεωργιάδης