Πολιτική

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ – Η ΚΟ “καθαιρεί” τον Κουβέλη!

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Δημοκρατική Αριστερά, καθώς μετά την σφοδρή κριτική από τον Γιάννη Πανούση και τον Γιώργο Κυρίτση στον Φώτη Κουβέλη σε σημείο που του ζήτησαν να παραιτηθεί, λίγο μετά τα μεσάνυχτα ομόφωνα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του ζήτησε να μην επιμείνει στην υποψηφιότητά του για την προεδρία.

Με βάση την πρόταση της ΚΟ ο κ. Κουβέλης καλείται να παραιτηθεί προκειμένου να διευκολύνει τις εξελίξεις στο κόμμα και να ανοίξει το δρόμο για κάποιον άλλο υποψήφιο για την προεδρία του κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση των βουλευτών του φέρεται να ζήτησε προθεσμία να το σκεφθεί μέχρι το πρωί του Σαββάτου για να απαντήσει.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών ο Φ. Κουβέλης  δεν πρόκειται να κάνει πίσω και θα θέσει υποψηφιότητα, ενώ παράλληλα υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου φέρονται οι βουλευτές Γιάννης Πανούσης και Νίκος Τσούκαλης, ωστόσο δεν έχουν αποφασίσει αν θα δεχτούν να διεκδικήσουν την αρχηγία, καθώς η στάση τους εξαρτάται και από την τελική στάση του κ. Κουβέλη.

Να σημειωθεί ότι και το “αριστερό δίκτυο” πριν από την έναρξη του συνεδρίου άφηνε ανοιχτό ενδεχόμενο να κατεβάσει υποψήφιο ή να ψηφίσει λευκό στην διαδικασία εκλογής προέδρου του κόμματος. 

Διαβάστε

Πανούσης σε Κουβέλη: Ο ηγέτης δεν παραιτείται και ξεπαραιτείται

Οι στροφές της ΔΗΜΑΡ που πετούσαν εκτός οχήματος τους ψηφοφόρους

ΣΥΡΙΖΑ προς ΔΗΜΑΡ: Χωράτε εσείς και όχι ο Βενιζέλος σε μια αριστερή κυβέρνηση

Κουβέλης: Δεν συναινώ στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Οι δύο κυβερνήσεις είναι απολύτως προσηλωμένες στην υλοποίηση του έργου
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκαν στο περιθώριο της...
Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Οι δύο κυβερνήσεις είναι απολύτως προσηλωμένες στην υλοποίηση του έργου 1