Πολιτική

Ραντεβού Κοτζιά – Λαβρόφ στη Μόσχα

Ελληνοτουρκικά και Σκοπιανό ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, αύριο στη Μόσχα.

Στη Μόσχα θα βρίσκεται αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, για σημαντικές συζητήσεις που θα επικεντρωθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την τουρκική επιθετικότητα στην Κύπρο και το Αιγαίο και τις διαπραγματεύσεις για το όνομα της πΓΔΜ.

Στη συνάντηση με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο κ. Κοτζιάς θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις σχέσεις με την Τουρκία, στις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, αλλά και στις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

Κοτζιάς: Υπουργός διδάκτωρ

Η επίσκεψη στη ρωσική πρωτεύουσα είναι πλούσια σε επαφές, καθώς εκτός από τη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πατριάρχη Μόσχας & Πασών Ρωσιών, Κύριλλο. Επίσης, θα εκφωνήσει ομιλία στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας στο πλαίσιο τελετής αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα.

Ο κ. Κοτζιάς διευρύνει τελευταία τον κύκλο των υψηλών διεθνών επαφών του. Μετά τις συναντήσεις του με κορυφαία στελέχη της διακυβέρνησης των ΗΠΑ, τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τον Πρόεδρο της Γερμανίας και τον Γερμανό ομόλογό του, έπονται η συνάντησή του με τον Γάλλο ομόλογό του και η προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Κίνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο κ. Σημανδράκος έστειλε δύο επιστολές στο Μαξίμου, το αυτί του Πρωθυπουργού άκουσε τίποτα;»
«Τα γνώριζε και τα επέτρεψε μία ''γαλάζια'' συμμορία που έχει καταληστεύσει τους ευρωπαϊκούς πόρους», είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τον Πρωθυπουργό
Νίκος Ανδρουλάκης