Πολιτική

Ρεκόρ… ατυχίας του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στη Βουλή!

Κάθε άλλο κοινοβουλευτικό ρεκόρ έσπασε για τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, η «ατυχία..» του να λάβει απάντηση από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στην επίκαιρη ερώτηση που του έχει καταθέσει σχετικά με την πρόοδο των έργων αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Την επίκαιρη αυτή ερώτηση, ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος την έχει καταθέσει προς τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο για πρώτη φορά εδώ και τρεις μήνες και έκτοτε την έχει επανακατατεθεί άλλες 12 φορές (!), καθώς ο υπουργός έχει δηλώσει όλες τις φορές αδυναμία λόγω υποχρεώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό να έρθει στην Βουλή για απαντήσει.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σήμερα δήλωσε στην προεδρεύουσα Αντιπρόεδρο της Βουλής κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου ότι κατανοεί πως σήμερα ο υπουργός Οικονομικών είναι στις Βρυξέλλες και δεν μπορεί να είναι στην Βουλή, όμως σημείωσε πως από τις 12 φορές που έχει αναβληθεί η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης από τον υπουργό Οικονομικών, τις 7 ήταν στην Ελλάδα και δήλωσε «φόρτο εργασίας…».

“Εγώ”, είπε ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, “θα επανακαταθέσω την ερώτηση όμως ο υπουργός θα πρέπει να κάποια στιγμή να αποφασίσει να έρθει στην Βουλή γιατί το να απαντά στις ερωτήσεις των βουλευτών είναι μέρος των υποχρεώσεων του. Αντιθέτως, μπορεί να ζητήσει από τον Πρωθυπουργό να δώσει την αρμοδιότητα αυτή σε έναν άλλο αναπληρωτή υπουργό ή υφυπουργό του…”.

Η απογοήτευση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ήταν μεγάλη, καθώς όπως ο είπε, “ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος μας είχε ζητήσει να τον διευκολύνουμε γιατί έχει φόρτο εργασίας και η λύση είναι να συγκεντρώνονται εβδομαδιαίως κάποιος αριθμός επίκαιρων ερωτήσεων που τον αφορούν και να έρχεται σε μία συνεδρίαση για να τις απαντά”. Κάτι που όπως είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος “εμείς το κάναμε, το γραφείο του υπουργού όμως μας ενημέρωσε ότι θα σήμερα σήμερα μπορεί ο υπουργός να προσέλθει… φαντάζομαι ότι το γραφείο του θα μπορούσε όταν μας ειδοποίησε να ήξερε την ατζέντα του κ. Τσακαλώτου και να γνώριζε για την παρουσία του στις Βρυξέλες…”.

Σήμερα, πάντως, λόγω απουσίας ή φόρτου εργασίας υπουργών αναβλήθηκαν 16 (!) από τις 19 προγραμματισμένες επίκαιρες ερωτήσεις ή αναφορές που είχαν προγραμματιστεί να συζητηθούν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331