Πολιτική

Σαμαράς: καλώ τις δυνάμεις της κεντροδεξιάς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας

Πρόσκληση σε κόμματα εντός και εκτός βουλής έκανε ο πρόεδρος της Ν.Δ. από την Εκτελεστική Γραμματεία του Κόμματος

Ξεκάθαρα αυτή τη φορά ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως θα αναλάβει πρωτοβουλία για τη δημιουργία κοινού μετώπου της κεντροδεξιάς στη χώρα, ως αντίβαρο στην προσπάθεια που επιχειρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ

“Είμαι αποφασισμένος για τη δημιουργία ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού μετώπου της κεντροδεξιάς” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις να λάβουν μέρος ώστε να “εγγυηθούν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας” .

Ήδη από χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιτέθηκε στον Α. Τσίπρα λέγοντας πως επιθυμεί την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ενώ σήμερα τόνισε πως “δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς”.

Τα δεδομένα μετά την κάλπη άλλαξαν. Η Συγγρού από τη στρατηγική της αυτοδυναμίας πέρασε στην ισχυρή εντολή και πλέον με τη διαφορά στα ποσοστά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ κοντά στις 2 μονάδες οδηγεί στην αναζήτηση συνεργασιών.
Ο κ. Σαμαράς απέφυγε να ονοματίσει τις δυνάμεις ωστόσο η αναφορά του σε κόμματα και εντός και εκτός βουλής άφησε τα πάντα ανοιχτά προς κάθε κατεύθυνση.

Οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά:

Προειδοποιήσαμε για κίνδυνο ακυβερνησίας πριν τις εκλογές.

Τώρα κάνουμε ό,τι μπορούμε να τον αποτρέψουμε.

Προειδοποιήσαμε για την ανάγκη σταθερότητας μετά τις εκλογές.

Τώρα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την αποκαταστήσουμε.

Το βράδυ των εκλογών μίλησα για την ανάγκη δημιουργίας μιας Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας, που θα διασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και θα προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση της Οικονομικής πολιτικής, ώστε να υπάρξει Ανάκαμψη και άμεση ανακούφιση της κοινωνίας.

Χθες, είπαμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε ακόμα και την ανοχή μας σε μια κυβέρνηση όπου δεν θα συμμετείχαμε εμείς, εφ’ όσον διασφαλιζόταν η παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Από τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα προκύπτει ότι ο ίδιος αποκλείει κάτι τέτοιο.

Διότι η καταγγελία της συμφωνίας, που πρότεινε, θα οδηγήσει σε άμεση κατάρρευση εσωτερικά και πτώχευση διεθνώς. Με αναπόφευκτη την έξοδο από την Ευρώπη. Ενώ υπάρχουν κάποιοι στον Ευρώπη που αυτό ακριβώς επιδιώκουν: να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ. Και αυτών το παιγνίδι παίζουν τέτοιες ιδέες.

Για να μη μιλήσουμε για κάτι αψυχολόγητες δηλώσεις για τις καταθέσεις, που δεν θέλω να σχολιάσω καθόλου…

Είναι άλλο πράγμα η συμφωνημένη τροποποίηση όρων της δανειακής σύμβασης, κι είναι τελείως διαφορετικό η μονομερής καταγγελία. Το δεύτερο, οδηγεί σε καταστροφή. Σίγουρη και άμεση.

Όλα αυτά δημιουργούν τεράστια ανησυχία στον κόσμο. Αν δεν σταματήσει αυτή η ανευθυνότητα, η ανησυχία αυτή θα διογκώνεται συνεχώς.

Ελπίζω ότι ως το απόγευμα ο κ. Τσίπρας θα συνέλθει…

Αν δεν το κάνει, αυτό θα σημαίνει ότι ο ίδιος προσπαθεί απλώς να δημιουργήσει ένα ευρύτερο αντί-ευρωπαϊκό μέτωπο για να πάμε ξανά σε εκλογές.

Ο Ελληνικός λαός δεν έδωσε εντολή να διαλυθεί η χώρα. Ούτε να βγούμε από την ευρωζώνη. Το αντίθετο ακριβώς. Κι όσοι κάτι τέτοιο κατάλαβαν, αλλοιώνουν και παρερμηνεύουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η Ν.Δ. είναι ο μοναδικός πυλώνας σταθερότητας σήμερα. Και εμείς θα εγγυηθούμε και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την τροποποίηση της Οικονομικής πολιτικής, που άλλωστε, πρώτοι θέσαμε.

Γιατί η ΝΔ προειδοποίησε τους εταίρους ότι το Μνημόνιο αποσταθεροποιούσε την Οικονομία. Και η ΝΔ επιμένει στην ευρωπαϊκή πορεία, χωρίς ταλαντεύσεις.

Είμαι λοιπόν, αποφασισμένος να πάρω πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού μετώπου της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα, που θα εκφράσει και την πλειοψηφία της κοινωνίας να παραμείνουμε στο ευρώ και τη θέληση του εκλογικού σώματος να αλλάξει η οικονομική πολιτική. Αυτή είναι άλλωστε και η πραγματική εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός.

Καλώ όλους τους πολίτες να συστρατευτούν σε αυτή την προσπάθεια, ώστε να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα δεκαετιών.

Καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Κεντροδεξιάς, εντός κι εκτός Βουλής, να πάρουν μέρος.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς. Ο λαός έχει ανάγκη, αυτή τη στιγμή, από αίσθημα ασφάλειας.

Πέρα από προσωπικές διαφορές και μικροκομματικούς ανταγωνισμούς, αυτό πρέπει να αποκαταστήσουμε: το αίσθημα ασφάλειας του Ελληνικού λαού!

Διαβάστε επίσης:
Αποφάσισαν εκλογές και κερδίζουν χρόνο με διερευνητικές

“Μνημόνιο ή έξω απ’ το ευρώ” – Άμεση απειλή της ΕΚΤ για την τήρηση των μέτρων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά της αντιπολίτευσης για την ανάρτηση Μητσοτάκη και τα Τέμπη: «Δεν ντρέπεται για τις δηλώσεις Φλωρίδη»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση ασκούν κριτική στον πρωθυπουργό για το εισόδημα, την ακρίβεια, τη δίκη για τη σιδηροδρομική τραγωδία και τις αναφορές στην υπόθεση των υποκλοπών
Ολομέλεια της Βουλής 6
Νίκος Ανδρουλάκης στο TikTok: Από τους καφέδες του Συνεδρίου στο «όχι» στο γιουβέτσι της μητέρας του και τη δίαιτα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντά σε σύντομες ερωτήσεις νέων συνέδρων για τις προτιμήσεις, τις συνήθειες και τις πιο χαλαρές στιγμές του στο περιθώριο του 4ου Τακτικού Συνεδρίου
Νίκος Ανδρουλάκης
7
Δημήτρης Κουτσούμπας από Λιτόχωρο: «Η άρχουσα τάξη έχει χωθεί για τα καλά στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή»
Στην εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, ο γγ του ΚΚΕ συνέδεσε την ιστορική μνήμη με τη σημερινή συγκυρία, κατηγορώντας κυβέρνηση και ευρωατλαντικά κόμματα για εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ
Δημήτρης Κουτσούμπας
Παύλος Πολάκης για Νικόλα Φαραντούρη στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ: «Είναι φελλός, μικρός ήταν στη ΔΑΠ»
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την παρουσία του ευρωβουλευτή στο 4ο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι έχει μετανιώσει που δεν τον είχε «ξεφτιλίσει» νωρίτερα
Φαραντούρης και Τσουκαλάς 13
Beef Σδούκου – Αποστολάκη για τους «πελάτες της Δεξιάς»: «Κατάντημα», «Κοινωνικά απομονωμένη η κυβέρνηση»
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κάνει λόγο για τοποθετήσεις που «θύμισαν εποχές των “γερμανοτσολιάδων”», με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ απαντά ότι το Μαξίμου επιχειρεί, μέσω διαστρέβλωσης, να αλλάξει την ατζέντα
Σδούκου και Αποστολάκη