Πολιτική

Σαπέν: Εσάς θα πλήξει το Grexit – Η Ευρώπη είναι προστατευμένη

"Είναι η Ελλάδα και όχι η Ευρώπη αυτή η οποία θα πληγεί από τα οικονομικά προβλήματα στην Αθήνα διότι η Ευρώπη έχει οικοδομήσει μηχανισμούς για να προστατευθεί", επισήμανε στην Ουάσινγκτον ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Εάν συμβεί κάτι επιζήμιο, αυτό θα είναι σοβαρό για την Ελλάδα, για τον ελληνικό λαό, όχι για τα άλλα κράτη της ευρωζώνης. Δεν βρισκόμαστε καθόλου στην ίδια κατάσταση που βρισκόμασταν πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια”, δήλωσε ο Σαπέν μιλώντας σε δημοσιογράφους, χθες Σάββατο.

“Μάθαμε να οικοδομούμε τείχη για να προστατευόμαστε, για να προστατεύουμε το τραπεζικό σύστημα, για να προστατεύουμε άλλες χώρες οι οποίες θα μπορούσαν να γίνουν ευάλωτες, εάν κάτι συμβεί στην Ελλάδα. Επομένως η Ευρώπη είναι πολύ πιο ισχυρή. Η Ευρώπη έχει προφυλαχθεί από τις ενδεχόμενες αναταράξεις. Ο κίνδυνος αφορά την Ελλάδα”, πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Ο Μισέλ Σαπέν έκανε τα σχόλια αυτά στο περιθώριο των εαρινών συνόδων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

“Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τους κανόνες οι οποίοι ισχύουν για όλες της χώρες στην ευρωζώνη”, συνέχισε ο Σαπέν. “Η Ελλάδα δεν έχει υπογράψει μόνο ένα μνημόνιο, έχει υπογράψει συνθήκες, έχει υπογράψει δεσμεύσεις. Αυτές οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρηθούν”, κατέληξε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 9
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της – «Έλα ξανά του χρόνου»
Το βράδυ της Πέμπτης η Μαντόνα ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από φωτογραφίες και βίντεο από το εορταστικό κλίμα με τον Μητσοτάκη να το αναδημοσιεύει με στόρι
Κυριάκος Μητσοτάκης 21
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 126
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 19