Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Σαχινίδης: Είμαστε σε συζητήσεις για τα μέτρα του 11 και του 12

Σαχινίδης: Είμαστε σε συζητήσεις για τα μέτρα του 11 και του 12

Με την ενεργοποίηση του μηχανισμού αίρουμε ακόμη μία αβεβαιότητα, δήλωσε μιλώντας στη ΝΕΤ ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης.

“Ανεξάρτητα από τους λόγους που οι αγορές δεν μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε την υλοποίηση του προγράμματός μας, εμείς ήραμε άλλη μία αβεβαιότητα για τις προσθέσεις της Ελλάδας” δήλωσε.

“Αυτό το οποίο επιθυμούμε είναι να προσφύγουμε στο μηχανισμό, να κάνουμε χρήση του μηχανισμού, να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στην ανταπόκρισή μας σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις που έχουμε έναντι αυτών που μας έχουν δανείσει. Αυτό πλέον το έχουμε διασφαλίσει”, συμπλήρωσε.

Σχετικά με τις προϋποθέσεις, ο κ. Σαχινίδης δήλωσε ότι η ΕΕ δεσμεύτηκε να διαθέσει 30 δισ. το 2010 και υπάρχει και ένα κείμενο στο οποίο αναφέρεται ρητά ότι για χρονική διάρκεια μέχρι και τρία χρόνια, το επιτόκιο θα είναι της τάξης του 5%.

Ερωτηθείς τί μέτρα θα ληφθούν πέρα από όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι του 10, ο κ. Σαχινίδης δήλωσε ότι δεν “υπάρχει ζήτημα να αποτύχουμε το ’10, με την έννοια ότι εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι το 2010 θα μειώσουμε το έλλειμμα κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες”.

Ωστόσο συμπλήρωσε ότι “απομένει τώρα είναι να προσδιορίσουμε ποια είναι εκείνα τα μέτρα τα οποία απαιτούνται για το 2011 και το 2012”, συμπληρώνοντας ότι αυτό ειναι το περιεχόμενο της συζήτησης που διεξάγεται με την τροϊκά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε