Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Σε θολό τοπίο συνεδριάζει Τρίτη και Τετάρτη το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Σε θολό τοπίο συνεδριάζει Τρίτη και Τετάρτη το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

 Με δύο διαδοχικές συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου που ορίστηκαν για αύριο, Τρίτη, και μεθαύριο, Τετάρτη, το ΠΑΣΟΚ ενεργοποιεί τις διαδικασίες πολιτικού διαλόγου, μετά τη διήμερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο διάλογος δεν θα περιοριστεί αποκλειστικά στο θέμα της εκλογής Προέδρου, αλλά θα καλύψει όλο το φάσμα των σημαντικών θεμάτων της επικαιρότητας και βεβαίως θα συζητηθεί το θέμα της φυσιογνωμίας του Κινήματος, ενόψει και της διαδοχής αλλά και των εθνικών εκλογών, οι οποίες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κορυφαίων στελεχών, θα διεξαχθούν περί τα τέλη Απριλίου.

Μια σαφή ένδειξη για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα και μέχρι την εκλογή ηγεσίας, δίνει η ανακοίνωση για τη σύγκληση συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, το οποίο θα συνέλθει στις 17 και 18 Ιανουαρίου.

Στόχος του κ. Παπανδρέου είναι να παρακολουθεί από πολύ κοντά όλες τις εξελίξεις σε κυβερνητικό επίπεδο. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο και είναι αυτό που υφίσταται τη μεγαλύτερη φθορά.

Ανάλογες συναντήσεις με υπουργούς αναμένεται να έχει ο κ. Παπανδρέου και το επόμενο διάστημα, ενώ τα θέματα που θα συζητεί θα τίθενται εν συνεχεία και σε εσωκομματικό διάλογο, στο επίπεδο του Πολιτικού Συμβουλίου, στο οποίο θα καλούνται και υπουργοί προκειμένου να ενημερώσουν σχετικά τα μέλη του οργάνου, το οποίο χαράσσει την κομματική πολιτική.

Το Πολιτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, εκ νέου, την Τετάρτη (ο κ. Παπανδρέου στην προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου είχε μιλήσει για δύο τουλάχιστον συνεδριάσεις του την εβδομάδα) για να ασχοληθεί με τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου.

Στη δεύτερη αυτή συνεδρίαση αναμένεται να γίνει η επεξεργασία των προτάσεων που κατατέθηκαν από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, στη συνεδρίαση του Σαββατοκύριακου, σχετικά με τις διαδικασίες που θα αρχίσουν το αμέσως επόμενο διάστημα και ειδικότερα τη σύγκληση Προγραμματικής Συνδιάσκεψης, τη νέα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, στην οποία θα κατατεθούν και οι υποψηφιότητες για την ηγεσία, τις εθνικές εκλογές και πως θα οδηγηθεί σε αυτές το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή με ποια ηγεσία, ποιο πρόγραμμα, ποια ψηφοδέλτια, καθώς και τον προγραμματισμό του τακτικού Συνεδρίου μετά τις εθνικές εκλογές.

Δεδομένο είναι, πάντως, ότι η εκλογή ηγεσίας θα γίνει από τη βάση του Κινήματος, όπως αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο, παρά τις όποιες επιμέρους επιφυλάξεις, οι οποίες δεν τέθηκαν σε ψηφοφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Ναι” στην πρόταση Γιώργου, αλλά ο Βαγγέλης έλειπε…

Ξαφνικά στο ΠΑΣΟΚ “αγάπησαν” τον… Γιώργο;

Η ντρίμπλα Παπανδρέου – Γιατί δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε