Πολιτική

Σκληρή επίθεση ΝΔ στον Παραστατίδη του ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: «Του πήρε μια μέρα να γράψει την ακατάληπτη ανακοίνωση»

«Προφανώς το Harvard, το Yale και το Columbia ούτε έχουν έρθει ούτε θα ανοίξουν ποτέ παράρτημα στη χώρα μας»

Άγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά για τα μη κρατικά πανεπιστήμια με αφορμή δήλωση του τομεάρχη Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Στέφανου Παραστατίδη.

Ο Στέφανος Παραστατίδης του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σκληρή κριτική για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ενώ κυβερνητικές αναφέρουν «πήρε σχεδόν μια ημέρα στον κ. Παραστατίδη να γράψει αυτήν την ακατάληπτη ανακοίνωση. Θα μπορούσε να το γράψει πιο απλά και καθαρά για να περάσει το μήνυμα του προέδρου του: “τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, αποφασίσαμε να πάρουμε τη θέση του, εκφράζοντας την παρακμή και την οπισθοδρόμηση”».

Την Τρίτη ο Στέφανος Παραστατίδης με ανακοίνωσή του – απάντηση σε άρθρο του Παύλου Μαρινάκη, σημείωνε πως μέσα σε μια νύχτα ιδιωτικά κολλέγια βαπτίστηκαν πανεπιστήμια. «Ποιος έχει πραγματικά το άγχος», αναρωτιέται στην ίδια ανακοίνωση το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

«Προφανώς το Harvard, το Yale και το Columbia ούτε έχουν έρθει ούτε θα ανοίξουν ποτέ παράρτημα στη χώρα μας», αναφέρει και προσθέτει πως «οι δε συνεργασίες ελληνικών δημοσίων πανεπιστημίων με ξένα μεγάλα ιδρύματα σε επίπεδο μεταπτυχιακών, βασίζονται σε προϋπάρχον νομικό πλαίσιο και ουδεμία σχέση έχουν με το νόμο Πιερρακάκη».

Σχετικά με τα κριτήρια αδειοδότησης, υποστήριξε ότι μια σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων και μεταμεσονύκτιων τροπολογιών, «έκαναν τα κριτήρια λάστιχο».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει πολύ συγκεκριμένη πρόταση με σαφές ρυθμιστικό πλαίσιο συνύπαρξης δημόσιων με πραγματικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, με ακαδημαϊκά και γεωγραφικά κριτήρια», σημείωσε.

Τέλος απηύθυνε τρία ερωτήματα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο:

  • «Ήρθε τελικά κάποιο πανεπιστήμιο, μεγάλο ή μικρό (πλην Κύπρου), από το εξωτερικό ή ήταν όλα ήδη εδώ και συνεργαζόμενα με κολλέγια εντός της χώρας;
  • Είναι τελικά μη κερδοσκοπικά τα ΝΠΠΕ όπως τα παρουσίασαν; Διότι, έτσι, είμαστε σίγουρα η μοναδική χώρα στον κόσμο που έχει κολλέγια που λειτουργούν ως φιλανθρωπικά ιδρύματα.
  • Αναβαθμίζεται ή υποβαθμίζεται η τριτοβάθμια εκπαίδευση αν τα πανεπιστήμια που θα δημιουργηθούν είναι χαμηλότερης ποιότητας των ήδη υπαρχόντων δημόσιων πανεπιστημίων;».
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΝΔ για αποκαλύψεις Στουρνάρα: Ο Τσίπρας που συνεχίζει με πάθος το πολιτικό του comeback, τι έχει να πει για όλα αυτά;
Για σκοτεινές πρακτικές, απόπειρα πολιτικής παρέμβασης στο τραπεζικό σύστημα και στοχοποίηση του ίδιου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κάνει λόγο η Αλεξάνδρα Σδούκου
Ο Αλέξης Τσίπρας
Γιάννης Στουρνάρας: Όταν αρνήθηκα τη διοίκηση στην Τράπεζα Αττικής, ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το ΣΔΟΕ στη σύζυγό μου
Ο διοικητής της ΤτΕ αποκαλύπτει το παρασκήνιο των επιλογών για τη διοίκηση της τράπεζας και μιλά για τη ρήξη με την τότε κυβέρνηση, λέγοντας ότι οι πιέσεις «δοκίμασαν» στην πράξη την ανεξαρτησία του θεσμικού του ρόλου
Τσίπρας και Στουρνάρας
Συνάντηση Ζαχαράκη με Γκιλφόιλ: «Η ελληνοαμερικανική συνεργασία στην παιδεία είναι επένδυση στο κοινό μας μέλλον»
Η υπουργός Παιδείας και η πρέσβης των ΗΠΑ συζήτησαν για κοινές δράσεις με αφορμή τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου και τα 250 χρόνια από τη Διακήρυξη της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας
Κίμπερλι Γκιλφόιλ και Σοφία Ζαχαράκη
«Ροντέο» στη Βουλή: Η Κωνσταντοπούλου αποκάλεσε «άθλιο υποκείμενο» τον Γεωργιάδη – «Είμαι αυτός που θα σε βάλει φυλακή» απάντησε ο υπουργός Υγείας
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας προκάλεσε επεισόδιο και με την υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, ενώ νωρίτερα είχε αποκαλέσει «κηφήνες» τους βουλευτές της ΝΔ
Η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου
114