Πολιτική

Σκρέκας για μέτρα κατά της ακρίβειας: Τι σημαίνει το καρτελάκι για τα προϊόντα με μείωση τιμής

Στα μέτρα της κυβέρνησης για να αναχαιτιστεί το κύμα ακρίβειας σε μια σειρά  προϊόντων αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στη συνέντευξη του έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε αρχικά στην ειδική σήμανση σε προϊόντα με μείωση τιμής στα σούπερ μάρκετ και διευκρίνισε ότι «η ταμπέλα θα τοποθετηθεί στα προϊόντα που θα έχουν σταθερή μείωση τουλάχιστον 5 % επί ένα εξάμηνο. Στόχος να καταφέρουμε τουλάχιστον 500 κωδικοί προϊόντων να έχουν μείωση στο ράφι».

Μάλιστα όπως τόνισε, αναφορικά με τα μέτρα για την ακρίβεια στην ΕΕ πως «άλλες χώρες ζητούν σταθερές τιμές, εμείς ζητάμε μείωση».

Παράλληλα ο κ. Σκρέκας προειδοποίησε μάλιστα τις επιχειρήσεις ότι «όταν έχουμε μία ανατίμηση οι εταιρείες θα πρέπει να τη γνωστοποιούν σε εμάς». Για τον ίδιο λόγο, τον έλεγχο των τιμών, επισήμανε ότι «τα σούπερ μάρκετ πρέπει να αναρτούν κάθε μέρα τις τιμές φρούτων και λαχανικών».

Αναφορικά με τους ελέγχους για το πώς διαμορφώνονται οι τιμές μετά το χωράφι του παραγωγού, ο κ. Σκρέκας απάντησε πως οι έλεγχοι γίνονται από τη ΔΗΜΕΑ και ότι υπάρχει ηλεκτρονικός εξοπλισμός για να ελέγχονται οι τιμές και στις λαϊκές, όπως και το περιθώριο κέρδους των παραγωγών.

«Επιβάλλονται πρόστιμα και θα συνεχίσουν να επιβάλλονται σε εταιρείες όσο μεγάλες και να είναι» προειδοποίησε ο κ. Σκρέκας.

Για τη σύγκριση των τιμών διεθνώς, ανέφερε ότι «παρακολουθούμε τις τιμές και σε άλλες χώρες» αναφέροντας ενδεικτικά ότι 20 προϊόντα είναι φθηνότερα από τη Βαρκελώνη και 11 είναι ακριβότερα.

Τέλος διευκρίνισε πως από την άλλη εβδομάδα οι καταναλωτές θα αρχίσουν να βλέπουν τις ειδικές σημάνσεις στα σούπερ μάρκετ για τα προϊόντα στα οποία μειώνεται η τιμή τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χαρίζει τη δυναμική που καταγράφει – Τι ισχύει για τη συνεργασία με Κασσελάκη
Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, ευελπιστούν ωστόσο ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα προκύψει η δημιουργία ενός «αλλού πόλου»
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τo αίτημα Μητσοτάκη στη Μελόνι για σύγχρονα τρένα από τη Hellenic Train και το «καμπανάκι» για την αμυντική συνεργασία της με τον Ερντογάν
Στη Ρώμη σήμερα ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντησης με την Ιταλίδα ομόλογό του - Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τη σύσταση Προανακριτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης με Τζόρτζια Μελόνι 1