Πολιτική

Σταύρος Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας μου έδινε περισσότερα υπουργεία από τον Καμμένο

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε ακόμη στη διαπραγμάτευση της τότε κυβέρνησης με την Τρόικα, αλλά και στο ιστορικό, πλέον, δημοψήφισμα

Άγνωστο παρασκήνιο από την περίοδο της πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα αποκάλυψε το βράδυ της Δευτέρας (03.02.2025) ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο γνωστός δημοσιογράφος και πρώην πολιτικός μίλησε για τις προτάσεις που είχε δεχτεί τότε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως επικεφαλής του «Ποταμιού».

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε ακόμη στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα με την Τρόικα, το 2015, αλλά και στο ιστορικό, πλέον, δημοψήφισμα του καλοκαιριού της ίδιας χρονιάς.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης περιέγραψε τις δύο συναντήσεις που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η πρώτη, ήταν την επομένη των εκλογών, όπου τον κάλεσε ο τότε νεοεκλεγείς πρωθυπουργός, σε μία προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αυξήσει την κυβερνητική πλειοψηφία.

Ωστόσο, όπως περιγράφει ο Σταύρος Θεοδωράκης, όταν πήγε, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε ήδη συμφωνήσει στον σχηματισμό συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, του πρότεινε να συμμετάσχει και εκείνος, αλλά αρνήθηκε.

Η δεύτερη συνάντηση έγινε μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, στις οποίες προσέφυγε και τις κέρδισε ο Αλέξης Τσίπρας μετά το δημοψήφισμα του «ΝΑΙ» και του «ΟΧΙ» στα μέτρα που απαιτούσαν οι Θεσμοί.

«Μου έλεγαν ”θα πάρεις περισσότερα υπουργεία από τον Καμμένο”», αποκάλυψε ο τότε πρόεδρος του «Ποταμιού».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε μιλήσει και στο παρελθόν για το δημοψήφισμα, αποκαλύπτοντας πως εκείνη την εποχή ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είχε την πεποίθηση ότι η Ρωσία και κυρίως ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα βοηθούσαν την Ελλάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Pulse: Οκτώ στους δέκα θεωρούν σημαντικό το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – Πως επηρεάζει την πρόθεση ψήφου
Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 15 μονάδες του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Πλεύση Ελευθερίας - Εννιακομματική η βουλή σε περίπτωση εκλογών
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου 37
Κόντρα κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Καλύπτετε κύκλωμα κομματαρχών» – «Διαβάζετε τα δημοσιεύματα όπως σας βολεύει»
Για κύκλωμα κομματαρχών της Νέας Δημοκρατίας, ελεγκτών και στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ που είχε προστασία και κάλυψη στο ανώτατο επίπεδο της κυβέρνησης μιλά το ΠΑΣΟΚ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης 7
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν – Διαφύλαξη της θαλάσσιας ασφάλειας και της ελληνικής κοινότητας στην Τεχεράνη
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε τη σημασία της πλήρους συμμόρφωσης με τη Συνθήκη Μη Διάδοσης των Πυρηνικών Όπλων
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν – Διαφύλαξη της θαλάσσιας ασφάλειας και της ελληνικής κοινότητας στην Τεχεράνη