Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων για τη δίκη του για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες – «Τιμητική δίωξη για εμένα»

Η παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη ήρθε μετά την ολοκλήρωση της ποινικής έρευνας που είχε διενεργήσει η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων έφτασε το πρωί της Πέμπτης (8.5.25) ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης, για τη δίκη στην οποία έχει παραπεμφθεί μετά τη δίωξη που του έχει ασκηθεί για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες.

«Τιμητική η δίωξη για μένα, καθώς πρόκειται για την πρώτη περίπτωση πολιτικού που δανείζει στο κόμμα του και βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης, έχοντας δωρίσει το μέγιστο ποσό που προβλέπει ο νόμος στο κόμμα του. Ας είναι αυτό μια ευκαιρία για να συζητήσουμε όλοι για το πώς πρέπει να υπάρχει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη διαφάνεια στα κόμματα», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης για τη δίκη για το πόθεν έσχες, σε δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια.

«Το Κίνημα Δημοκρατίας έχει καταθέσει πρόταση νόμου για τη διαύγεια στα κόμματα, για να μη μπορεί να υπάρχει άλλο αυτό το μαύρο χρήμα, όπως είδαμε και σε άλλες υποθέσεις πιο πρόσφατα», υπογράμμισε.

 

Η παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη σε δίκη για πλημμεληματική κατηγορία σχετικά με το πόθεν έσχες, ήρθε μετά την ολοκλήρωση της ποινικής έρευνας που είχε διενεργήσει η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά τη δημοσιοποίηση τον Μάρτιο του 2024 εγγράφων σχετικά με την ύπαρξη εταιρείας που φέρεται να διατηρούσε στις ΗΠΑ ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε στις 5.3.2024, όταν ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριανός, έδωσε σχετική εντολή, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ενδεχόμενες παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες, διατάξεις του οποίου απαγορεύουν σε αρχηγούς κομμάτων να διαθέτουν εταιρεία στο εξωτερικό.

Ως εκ τούτου, υπήρχε ασυμβίβαστο, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν πολιτικό πρόσωπο και διέθετε εταιρεία με έδρα στην αλλοδαπή.

Είχαν προηγηθεί αποκαλύψεις για την ύπαρξη σχετικής εταιρείας την οποία διέθετε ο τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης που είχε προκαλέσει η απόλυση του τότε οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ Θύμιου Γεωργόπουλου και η αποκάλυψη ότι εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ για να καλυφθούν οι οικονομικές ανάγκες των εργαζομένων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τέμπη: Νέος γύρος πολιτικής σύγκρουσης για την αίθουσα της δίκης, η αντιπολίτευση μιλά για εικόνα που εκθέτει το υπουργείο Δικαιοσύνης
Η κυβέρνηση υπερασπίζεται την καταλληλότητα του χώρου στη Λάρισα, επικαλούμενη τον σχεδιασμό του βάσει της ανακριτικής διαδικασίας
Δίκη για Τέμπη, Λάρισα
Ο Σωκράτης Φάμελλος «έριξε άκυρο» και επισήμως στον Νίκο Ανδρουλάκη για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση για συμμετοχή στο θεματικό τραπέζι «Σύνταγμα και Θεσμοί», διαμηνύοντας πάντως ότι ο διάλογος στον προοδευτικό χώρο παραμένει αναγκαίος
Νίκος Ανδρουλάκης και Σωκράτης Φάμελλος 7
Πυρά της αντιπολίτευσης για τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης: «Ανεπαρκή», «ασπιρίνες», «κοροϊδία»
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για καθυστερημένες παρεμβάσεις, το ΚΚΕ καταγγέλλει στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ κατά την Ελληνική Λύση και τη ΝΙΚΗ δε λύνουν το πρόβλημα
Πρατήρια καυσίμων