Πολιτική

Στη Βουλή ξανά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

«Ξεπαγώνει» το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο μετά την απομάκρυνση του Τάκη Μπαλτάκου από τη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης εξαιτίας του βίντεο της συνομιλίας του με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Μετά από 4 μήνες εισέρχεται και στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο – το οποίο αρχικά είχε ψηφιστεί στην Επιτροπή – για β’ ανάγνωση και στη συνέχεια παίρνει το δρόμο για την Ολομέλεια.

Εισηγητές έχουν οριστεί από τη ΝΔ ο Ανδρέας Κουτσούμπας και από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κατά τη διαδικασία της πρώτης ανάγνωσης και την ψηφοφορία επί της αρχής, η ΝΔ είχε ψηφίσει «ναι», ο ΣΥΡΙΖΑ «παρών», το ΠΑΣΟΚ «ναι», οι ΑΝΕΛ είχαν επιφυλαχθεί, η ΔΗΜΑΡ είχε ψηφίσει «ναι», το ΚΚΕ «όχι» και η ΧΑ «όχι».

Υπενθυμίζεται πως το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είχε «παγώσει» λόγω αντιδράσεων στους κόλπους της Ν.Δ. και ιδιαίτερα του τότε Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσίπρας: κοινοβουλευτικός λιποτάκτης ο Σαμαράς

Ο γαλάζιος βουλευτής που στηρίζει Μπαλτάκο

Οικονομία και από – Μπαλτακοποίηση στην ατζέντα της κυβέρνησης – Τι διαμήνυσε ο Σαμαράς στον Κρανιδιώτη όταν τον έβγαλε από την ευρωλίστα

Η κατάθεση του Μπαλτάκου στον Εισαγγελέα για το βίντεο! Υποψιαζόταν πως μπορεί να τον καταγράφει ο Κασιδιάρης – “Δεν έχω παράπονο από τον Σαμαρά”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αυγενάκης απορρίπτει τη θέση προέδρου σε νέο αναπτυξιακό φορέα και κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
«Στην πολυετή πολιτική μου διαδρομή έχω μάθει να πορεύομαι με πίστη στη θεσμικότητα με επιμονή στη διαφάνεια και στην έμπρακτη στήριξη πρωτοβουλιών ανάπτυξης» αναφέρει ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής της ΝΔ
Λευτέρης Αυγενάκης
Στα «κάγκελα» ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση Αυγενάκη σε αγροτικό φορέα στην Κρήτη: «Θεσμικός κατήφορος», «Αυτή είναι η "αριστεία" της ΝΔ»
Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου συνδέουν ευθέως την επιλογή του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Λευτέρης Αυγενάκης
Ξεκίνησαν οι εργασίες του 22ου Συνεδρίου του ΚΚΕ: «Σταθερό σε κάθε δοκιμασία, έτοιμο στο κάλεσμα της Ιστορίας, για τον σοσιαλισμό»
Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ μίλησε για ανάγκη ιδεολογικής αντεπίθεσης, για ενίσχυση της συνδικαλιστικής δράσης και για «επικίνδυνο γεωπολιτικό τοπίο»
Δημήτρης Κουτσούμπας
5