Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Στην Αθήνα σήμερα ο Τούρκος Πρωθυπουργός

Στην Αθήνα σήμερα ο Τούρκος Πρωθυπουργός

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπυοργό και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας θα συναντηθεί στις 10:30 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Στις 15.00 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εν μέσω διαρκούς έντασης στο Αιγαίο, αλλά και στην Κυπριακή ΑΟΖ η συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία μπορούν να λειτουργήσουν ως μέσω αποκλιμάκωσης, ωστόσο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας επέλεξε να έχει και “ιδιωτική¨επίσκεψη στην Κομοτηνή ρίχνοντας νέο “λάδι στη φωτιά”.

«Ο τερματισμός της προκλητικότητας στο Αιγαίο και η δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού αποτελούν προϋπόθεση για μια θετική ατζέντα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, αλλά και για την πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων, την οποία η Ελλάδα στηρίζει εφόσον η Άγκυρα τηρεί τις προϋποθέσεις» πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, να τονίσει στην κατ’ ιδίαν συνάντηση ο έλληνας πρωθυπουργός στον τούρκο ομόλογό του.

Η επίσκεψη Γιλντιρίμ στην Αθήνα έρχεται ως συνέχεια της συνάντησης που είχαν ο Αλ. Τσίπρας και ο Ταγίπ Ερντογάν στο Πεκίνο, λίγο πριν ξεκινήσουν οι συζητήσεις στη νέα διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε